Crisi del coronavirus

L’Ajuntament d’Olivella ajorna el cobrament d’impostos

L’Ajuntament ha contactat amb més de 500 veïns i veïnes majors de 65 anys i persones en risc de vulnerabilitat per conèixer la seva situació i el seu estat de salut

Redacció Olivella 24-03-2020 11:27 Lectures 608

Des que el govern estatal va decretar l’estat d’alarma i va demanar el confinament de la població per contenir el contagi del coronavirus, l’Ajuntament d’Olivella s’ha posat, des d’un primer moment, a treballar per adaptar-se a la nova situació.

En primer lloc, s’ha reorganitzat el personal del propi Ajuntament per establir el teletreball i les tasques que es continuen fent de forma presencial, com ara la brigada desinfectant les zones de contenidors i espais comercials o els agents municipals, prestant seguretat vetllant pel compliment del Reial Decret estatal.   

Les tasques dels treballadors i treballadores municipals s’han adequat a les necessitats més importants i urgents que ha d’atendre el consistori, per això, tots els esforços s’han destinat a donar suport al departament de Serveis Socials.

En segon lloc, s’ha donat solució a les necessitats de la gent, especialment les persones més vulnerables, davant aquesta situació d’aïllament.

Al llarg de la primera setmana, l’Ajuntament ha contactat amb més de 500 veïns i veïnes majors de 65 anys i persones en risc de vulnerabilitat per conèixer la seva situació i el seu estat de salut, així com recordar-los que tinguin present l’Ajuntament per a qualsevol cosa que necessitin. Aquest oferiment s’ha fet extensiu a qualsevol persona amb dificultats durant el confinament.

En col·laboració amb els professionals del Consell Comarcal del Garraf, s’ha muntat un dispositiu que dona servei d’atenció domiciliària a aquestes persones, per comprar i fer-los arribar aliments i productes de primera necessitat. També s’ha organitzat un servei de teleassistència per donar-los suport telefònic i mantenir una estona de conversa i companyia, ja que l’aïllament pot comportar una sensació de solitud i desequilibris emocionals.

Mesures econòmiques

Per assegurar que la canalla continua tenint una dieta equilibrada malgrat no menjar a l’escola, es garanteixen les beques menjador. Es facilitarà a les famílies una targeta moneder que distribuirà l’Ajuntament i la Creu Roja, entitat que també coordinarà els voluntaris i voluntàries que s’han ofert a col·laborar amb l’Ajuntament.

L’Ajuntament ha buscat altres solucions de caire econòmic. Amb caràcter immediat s’ha incrementat la bossa d’ajuts en 25.000 euros i farà que el destí dels ajuts es pugui ampliar per adaptar-lo a les situacions derivades del moment que vivim. 

La Diputació de Barcelona ha informat que ajorna el pagament de tributs i l’Ajuntament no aplicarà la taxa de recollida d’escombraries industrial per als establiments que, per imperatiu legal, han hagut de tancar les instal·lacions. A més, indemnitzarà les empreses que presten serveis a l’Ajuntament i els contractes de les quals han quedat suspesos.

Una altra mesura és que no es cobraran les quotes de la llar d’infants i es compensarà l’import del servei no prestat i que es va girar en el rebut corresponent al mes de març.

L’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo, ha demanat paciència i tranquil·litat a la ciutadania i ha enviat ànims a les persones que estan patint la malaltia, els seus familiars i amics i les que estiguin en quarantena per un possible contagi.

A més, ha agraït l’esforç de les persones responsables i solidaries que segueixen les recomanacions i es queden casa, així com de les persones que veuran afectada la seva economia, tant treballadors i treballadores que aniran a l’atur durant unes setmanes, com les persones autònomes i empresàries que han hagut de cessar l’activitat, tancant negocis o reprogramant els serveis previstos per aquests dies, per tenir cura de la salut de tothom.

Marta Verdejo també ha agraït “a les persones que estan treballant durant aquest estat d’alarma perquè la ciutadania tingui els serveis necessaris com, per exemple, els serveis sanitaris (des de les netejadores, els conductors d’ambulància fins als metges i metgesses i professionals d’infermeria), les botigues que fan possible que no ens falti el menjar ni productes de primera necessitat, les empreses que presten serveis bàsics de neteja de carrers, recollida d’escombraries, etc., als agents municipals i altres cossos de seguretat i manteniment de l’ordre, als i les voluntàries i a la Creu Roja que han tingut la iniciativa d’ajudar les persones més vulnerables durant aquest confinament i també als treballadors i treballadores municipals i del Consell Comarcal.”

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No