Crisi del coronavirus

L'11 d'abril es podrien aixecar "algunes mesures" de l'estat d'alarma

A finals d'aquesta setmana es podran treure conclusions sobre l'eficàcia de les restriccions

ACN Madrid 25-03-2020 10:20 Lectures 2412
L'11 d'abril es podrien aixecar

L'11 d'abril es podrien aixecar "algunes mesures" de l'estat d'alarma. EIX

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, espera que l'11 d'abril es puguin aixecar "algunes mesures" i ha considerat "prematur" dir si s'hauran d'allargar més enllà d'aquesta data. En una entrevista a Antena 3, el ministre ha assegurat que les decisions es prendran sempre tenint en compte la salut pública. Segons Grande-Marlaska, aproximadament a finals d'aquesta setmana i principis de la que ve es podran treure conclusions sobre l'eficàcia de les mesures que es van començar a aplicar el 15 d'abril per combatre la propagació del coronavirus. D'altra banda, ha assegurat que s'han detingut 150 persones en una operació internacional per falsificació de medicaments.

Pel que fa als tres pacients amb coronavirus que van fugir de l'hospital, el ministre ha explicat que traslladaran aquests casos a la Fiscalia perquè determini si hi ha causa penal. "Farem el possible perquè la responsabilitat sigui la màxima. És una conducta greu per la seva insolidaritat, perquè eren coneixedors que eren portadors del virus", ha afegit.

El ministre ha lamentat que algunes persones intentin aprofitar la "situació de vulnerabilitat" de les persones per cometre estafes o falsificació de medicaments relacionats amb la covid-19. En aquest sentit, ha explicat que fa poc hi ha hagut una operació d'Interpol a nivell internacional, amb participació d'Espanya, que ha acabat amb 150 detinguts per falsificació de medicaments.

A més, s'han detingut gairebé miler de persones a l'Estat per saltar-se les mesures de confinament.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres