Crisi del coronavirus

Vilafranca ajorna el pagament d’algunes taxes i impostos municipals

No es cobrarà el proper rebut de les llars d’infants municipals ni l’Escola Municipal de Música

Redacció Vilafranca del Penedès 26-03-2020 12:29 Lectures 1385
Vilafranca ajorna el pagament d’algunes taxes i impostos municipals. EIX

Vilafranca ajorna el pagament d’algunes taxes i impostos municipals. EIX

L’Ajuntament de Vilafranca ha decidit ampliar les mesures de suport a les famílies i empreses a causa de l’estat d’alarma decretat amb motiu de la pandèmia per Coronavirus. Així, a banda del reforç de l’atenció als col·lectius més vulnerables (gent gran, persones dependents, usuàries de Serveis Socials i del Rebost Solidari, sense llar i dones en possible situació de violència masclista) i del reforç dels serveis d’atenció telefònica i telemàtica a la ciutadania i a les empreses, en el vessant de la fiscalitat, l’Ajuntament ha decidit anul·lar o ajornar el pagament de determinades taxes i impostos:

-      Es retarda fins al mes de juny el pagament de la primera fracció de l’impost de vehicles (Vilafranca és un dels pocs ajuntament que et té fraccionat).

-      El termini de pagament de taxes que ara estan en període voluntari amb venciment el mes de març es retarden fins al 20 de maig.

-      No es cobraran les taxes següents: terrasses a la via pública (primer trimestre), mercats (no es cobraran març i abril) i s’està valorant augmentar el període de no cobrament.

-      No es cobrarà el proper rebut de les Llars d’Infants. Aquesta mesura podrà ser ampliada d’acord amb el desenvolupament de l’episodi de confinament, i la seva evolució.

-      A l’Escola Municipal de Música no es cobra la quota en el cas de serveis suspesos. En el cas de formacions a distància, s’adaptarà a una quota mínima de manteniment.

-      La 1a fracció de l’Impost de Béns Immobles (IBI) es cobrarà al mes de juliol.

-      L’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) es cobrarà al novembre

-      La Taxa de Residus per a particulars es cobrarà al juliol i per a comerços i indústries en dues fraccions, a l’octubre i al desembre.

-      No es realitza cap tall de subministrament d’aigua, ni a particulars ni a empreses, malgrat els impagament de rebuts.

-      Es procedeix a renovar d’ofici els ajuts al lloguer per a persones grans, atès les dificultats d’aquest col·lectiu per accedir als mitjans telemàtics, i les seves circumstàncies personals no canvien.

-      Les zones blaves d’estacionament es mantindran gratuïtes fins a la finalització de l’episodi d’estat d’alarma.

D’altra banda i pel que fa al suport a les empreses i emprenedors, s’han pres diverses mesures:

-      S’ha reforçat el servei d’atenció telefònica i telemàtica a emprenedors, empresaris, etc.

-      S’ha fet promoció dels mercats municipals (de la Carn, Sant Salvador i mercant ambulant de la plaça de Sant Joan) i dels productors de la terra del mercat setmanal.

-      S’ha obert un canal via mailchimp dels diversos ajuts a les empreses que s’han anat creant i publicant.

-      S’ha obert un canal directe amb les associacions de comerciants per informar de les novetats en matèria de comerç, i difondre les iniciatives promogudes per aquest.

-      S’ha reforçat els canals d’atenció telefònica i telemàtica per a les persones en atur en recerca de feina.

Totes aquestes mesures s'afegeixen a les que ja ha anat anunciant l'Ajuntament encaminades a garantir la prestació dels serveis bàsics i estratègics, el suport als centres sanitaris i sociosanitaris i adoptar totes les mesures de seguretat i prevenció necessàries per protegir a la ciutadania del contagi del Coronavirus.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres