Crisi del coronavirus

Pere Regull: "Farem enginyeria financera per ajudar a les famílies i les empreses canviant les prioritats i les inversions, si cal"

L'alcalde de Vilafranca del Penedès creu que la situació sanitària de la ciutat és preocupant, però que ara mateix està controlada

Redacció Vilafranca del Penedès 02-04-2020 20:09 Lectures 3113
L'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull. EIX

L'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull. EIX

L'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, ha valorat aquest matí per a Eix Diari com està afrontant el municipi la crisi del coronavirus. L'administració local ha proposat diverses mesures de ajudar les famílies i el teixit empresarial en un moment d'excepcionalitat i no descarta que els consistori impulsi modificacions pressupostàries per atendre les noves prioritats: "Farem enginyeria financera per ajudar a les famílies i les empreses canviant les inversions, si fa falta. La situació és excepcional i les prioritats han canviat. Hem d'atendre l'emergència sanitària i la social, però també cal donar suport a l'empresa privada perquè és la que genera ocupació i és clau en aquest procés".

L'alcalde de Vilafranca del Penedès creu que la situació sanitària de la ciutat és preocupant, però que ara mateix està controlada, tot i que no es pot descarta que l'hospital pugui entrar en una fase de col·lapse.  

La part positiva de la crisi generada pel coronavirus és l'allau de solidaritat que s'ha despertat al municipi i la comarca. De fet, amb motiu de la crisi sanitària provocada per la Covid19, l’Oficina del Voluntariat de l’Ajuntament de Vilafranca està articulant, amb el suport d’empreses i entitats socials, accions adreçades a donar resposta a les necessitats de la població d’alt risc de Vilafranca i coordinant iniciatives per respondre a les necessitats de material de protecció dels serveis sanitaris. A la vegada, aquest servei també està atenent i assessorant a les persones que ofereixen els seus coneixements i aptituds tot canalitzant aquestes demandes a través de les entitats socials Ressò i Creu Roja Alt Penedès, per donar suport als diferents projectes que tenen en marxa. Tanmateix, tant des d’aquest servei com des del propi Ajuntament es remarca que el millor voluntariat que es pot fer és quedar-se a casa.

Entre les accions que s’estan coordinant des d’aquest servei hi ha el repartiment d’àpats a domicili. La col·laboració de l’empresa Ford Nicolàs, del Restaurant Casanova, així com de la Creu Roja Alt Penedès permet portar a domicili 546 àpats a persones amb mobilitat reduïda i gent gran que viu sola, així com als centres d’acollida Abraham de Càritas i Can Xarxinet de l’Església Evangelista.

Una altra acció que començarà demà és la col·laboració amb l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès per portar i recollir roba per fer un tipus de bates concretes que necessita el personal sanitari. Un total de 60 persones cosidores de tota la comarca, estan treballant desinteressadament, per fer aquestes bates als seus domicilis, així com mascaretes. Una empresa que hi col·labora és Silvalac i l’Ajuntament ho fa facilitant el transport mitjançant la Policia Local i la Unitat de Serveis.

El contacte amb l’Oficina del Voluntariat es pot fer a través del seu  mòbil 608349528 o al correu electrònic voluntariat@vilafranca.org

L’Oficina del Voluntariat segueix les recomanacions del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat adreçades a les iniciatives solidàries sorgides de la mobilització ciutadana en suport de les persones vulnerables en el marc de l’emergència sanitària. En aquest sentit, es fixa la coordinació entre les iniciatives ciutadanes, les entitats i els poders públics locals competents, la comunicació a l’autoritat competent per a la necessària coordinació; i el respecte a les instruccions i recomanacions dels poders públics sanitaris i d’ordre públic, per garantir la seguretat de totes les persones participants.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No