Confinament

L’Ajuntament d'Olivella distribueix aliments a domicili per a la gent gran i les famílies més vulnerables

L’Ajuntament d’Olivella també ofereix el servei de pa a domicili dos dies per setmana: els dilluns i els dijous

Redacció Olivella 16-04-2020 19:43 Lectures 1543
L’Ajuntament d'Olivella distribueix aliments a domicili per a la gent gran i les famílies més vulnerables . Ajuntament d'Olivella

L’Ajuntament d'Olivella distribueix aliments a domicili per a la gent gran i les famílies més vulnerables . Ajuntament d'Olivella

L’Ajuntament d’Olivella ha iniciat un servei de distribució alimentària als domicilis de la gent gran, de les persones que viuen soles i de les famílies més vulnerables del municipi. Aquest servei de distribució, en el que s’han implicat diverses àrees del consistori amb la coordinació de Serveis Socials, compta amb tres línies de treball: els menús setmanals cuinats, la cistella de la compra i el pa a domicili.

Els menús setmanals cuinats els distribueix la Llar Fundació un cop per setmana. Aquests menús estan fets amb un mètode pasteuritzat que permet una llarga caducitat. Es serveixen en barquetes termosellades i pasteuritzades amb una ració complerta d’un primer i, una altra, amb un segon. S’ofereixen àpats adaptats a diferents dietes: basal (baixa en sal), diabètica (baixa en sal) i sense carn. Es lliuren en bosses de plàstic per àpat diari i el preu és de 4,78 euros (IVA inclòs).

La cistella de la compra a domicili és un altre servei que presta l’Ajuntament per ajudar les persones amb dificultats per sortir de casa a comprar. El personal del consistori fa setmanalment una comanda general amb totes les peticions dels veïns i veïnes que necessiten el servei, distribueix les compres en bosses i fa l’entrega als domicilis. Hi ha dos tipus de comanda: la de Serveis Socials, de la qual es fa càrrec econòmicament l’Ajuntament; i la d’encàrrec, que es pot pagar amb targeta o bé per transferència.

Durant les tres primeres setmanes de funcionament d’aquest servei, l’Ajuntament ha distribuït 23 cistelles de la compra a domicili per a 46 persones de tots els nuclis urbans del municipi, inclòs el casc antic i la Plana Novella.

L’Ajuntament d’Olivella també ofereix el servei de pa a domicili dos dies per setmana: els dilluns i els dijous. El servei de pa s’ha gestionat amb Alimentació J. Alsina i la distribució als domicilis dels usuaris la fa el personal municipal.

Per sol·licitar qualsevol d’aquests serveis cal trucar a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, al telèfon 93 896 80 00, de dilluns a divendres de 8:30 h a 14 h.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No