Press

Els alcaldes del Baix Penedès reclamen més inversió dels pressupostos de la Generalitat a la comarca

Aproven un manifest que fixa com prioritats en matèria de sanitat, mobilitat, ajuts socials i ocupació

ACN El Vendrell 13-05-2020 18:43 Lectures 1653
Els alcaldes del Baix Penedès reclamen més inversió dels pressupostos de la Generalitat a la comarca. CC Baix Penedès

Els alcaldes del Baix Penedès reclamen més inversió dels pressupostos de la Generalitat a la comarca. CC Baix Penedès

El Consell d'Alcaldes del Baix Penedès ha aprovat un manifest per reivindicar més inversió dels pressupostos de la Generalitat a la comarca davant la situació de crisi socioeconòmica que pateix i que, asseguren, ha agreujat la pandèmia del coronavirus. En aquest sentit, exigeixen al Govern que en l'anunciada revisió dels comptes de 2020 s'incloguin de forma prioritària recursos per atendre quatre àmbits bàsics per a la recuperació de la comarca: la sanitat, la mobilitat, els ajuts socials i l'ocupació. Segons els alcaldes, la situació de la comarca ja era "poc favorable" fa uns mesos per la manca d'inversions de les administracions públiques en serveis bàsics i personal, un "greuge" que va originar la creació de la Taula del Baix Penedès.

Denuncien que les esmenes concretes presentades al gener per la Taula han trobat com a resposta als pressupostos quantitats "insignificant" respecte les necessitats reals de la comarca. Lamenten, en aquest sentit, que les millores reclamades fossin desestimades pel Parlament. És per això que els alcaldes volen ara que la revisió dels comptes inclogui partides per a quatre àmbits concrets.

D'una banda, la millora dels equipaments sanitaris, amb l'ampliació de les urgències de l'Hospital del Vendrell, les consultes externes, hospital de dia, llits d'hospitalització, pal·liatius, llarga estada i aparcament. els recursos personals i econòmics per a l'atenció de les persones amb risc de vulnerabilitat. També reclamen que es bonifiqui la totalitat del cost de la C-32 en els trams que connecten la comarca amb altres punts, com les entrades a la mateixa autopista i el peatge de Cubelles. El manifest, a més, demana que s'atenguin les propostes que va plantejar la Taula.

Després de valorar positivament l'acord assolit pels alcaldes, el president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Joan Sans, ha remarcat la importància de la unitat d'acció de tots els partits del territori a l'hora d'exigir un pla d'acció per a la comarca.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No