LGTBIfòbia

El Consell Comarcal del Baix Penedès se suma a la celebració del Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia

L'administració comarcal ofereix un servei d’atenció integral per l’LGBTI del Baix penedès (SAI)

Redacció El Vendrell 15-05-2020 19:45 Lectures 2552
El Consell Comarcal del Baix Penedès se suma a la celebració del Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia. EIX

El Consell Comarcal del Baix Penedès se suma a la celebració del Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia. EIX

El 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia, terme que es refereix a les agressions físiques, intel·lectuals i morals i les discriminacions socials contra les persones per raó de la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere. La data recorda l'efemèride de 1990 en què l'Assemblea General de l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals.

El Govern de la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments i les institucions catalanes, el Consell Nacional LGBTI i les entitats s’adhereixen a aquesta jornada, que recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones per la seva identitat de gènere o les seves orientacions sexuals i afectives.

D’altra banda, recordem que des del Consell Comarcal del Baix Penedès s’ofereix un servei d’atenció integral per l’LGBTI del Baix penedès (SAI). El SAI és un servei d’atenció integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere, que desenvolupa polítiques contra la discriminació per motiu d’identitat o expressió de gènere i orientació sexual. Aquest recurs es posa en funcionament amb l’objectiu de donar resposta a aquestes situacions de discriminació i també a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania de la comarca del Baix Penedès en relació a la diversitat sexual i de gènere.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No