Fase 2 del desconfinament

Sitges permetrà el bany recreatiu a les platges a partir de dimarts 2 de juny

Es preveu la contractació de 30 persones per dur a terme tasques informatives i de control d’aforament

Sitges permetrà el bany recreatiu a les platges a partir de dimarts 2 de juny. Ajuntament de Sitges

Sitges permetrà el bany recreatiu a les platges a partir de dimarts 2 de juny. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Sitges permetrà el bany recreatiu a partir de 2 de juny un cop s’entri dilluns, dia 1 de juny, a la Fase 2 de la desescalada. A partir d’aquesta data, s’implementaran de forma progressiva les mesures de seguretat i sanitàries. Entre aquestes, es preveu la contractació de més de 30 persones per dur a terme tasques informatives i de control d’aforament durant 3 mesos. Altres accions que es duran a terme, són la difusió dels principals missatges de seguretat a través del servei de la megafonia de les platges.

El regidor de Platges i Promoció Econòmica, Guillem Escolà, explica que “després d’estar treballant molt intensament per poder garantir un inici del bany recreatiu segur a les platges i començar a reactivar l’activitat en aquest sector, a partir del proper dimarts les platges aniran recuperant mica en mica el seu aspecte habitual”. El regidor remarca que “totes les mesures de seguretat i el 100% dels serveis habituals a les platges s’aniran implementant progressivament, coincidint amb la temporada més forta i de major afluència de persones”.

L’Ajuntament de Sitges ha elaborat dos protocols específics per a la temporada de bany en el marc de la pandèmia global de la Covid-19.

El primer pla té per objectiu mantenir un nivell adequat d’higiene dels elements o superfícies que puguin estar en contacte amb els usuaris de les platges. Diàriament es netejarà i es desinfectarà el mobiliari de la platja i les zones comunes com papereres, baranes, passeres, escales, entre altres elements. Els wc’s mòbils es netejaran sis cops al dia i seran principalment per a clients i treballadors de les guinguetes. Els wc’s d’obra situats a Terramar, Sant Sebastià i Aiguadolç, s’obriran més endavant i es desinfectaran després de cada ús.

El segon protocol es dirigeix a les guinguetes. Entre les mesures higièniques sanitàries de les guinguetes, es disposarà de gel hidroalcohòlic per oferir als clients, s’organitzaran les cues per mantenir la distància de seguretat de 2 metres, no es podrà consumir a la barra, es controlarà l’aforament i la distància entre taules i entre clients de 2 metres mínim, i es prioritzaran les estovalles d’un sol ús. Els clients que vulguin consumir a les guinguetes hauran d’anar amb mascareta. Per consumir a la Terrassa no caldrà, però sí que s’haurà de respectar els dos metres sempre.

Des del 8 de juny les platges de Sitges també disposaran del servei de salvament i socorrisme.

Amb l’entrada a la Fase 2, les guinguetes de Sitges i la resta de serveis com el lloguer de gandules i la contractació de massatges també entraran en funcionament progressivament, després que el Ministeri de Sanitat hagi autoritzat a aquests tipus d’establiments i serveis que puguin obrir i estar operatius en aquesta fase, en lloc de la Fase 3 com estava previst inicialment. El president de l’associació de Platges, Manel Martínez, celebra “l’entrada a la Fase 2 que ens permetrà anar recuperant mica en mica l’activitat a les platges. Estem segurs que, entre tots i totes, ho farem molt bé”. El president assegura que “aquesta serà una temporada molt atípica ja que haurem de ser conscients que caldrà mantenir mesures de seguretat com la de distanciament social fins i tot a les platges”.

L’Ajuntament de Sitges no té previst parcel·lar la sorra de les platges i fa una crida a la responsabilitat individual i col·lectiva per mantenir les distància de seguretat.

Els usuaris podran prendre el sol a les platges i també banyar-se al mar, però de moment no podran fer ús ni de les dutxes ni dels rentapeus com a mesura de seguretat sanitària. Les persones que facin passejades arran de mar hauran de respectar com a mínim dos metres de distanciament física amb altres usuaris de la platja.

Les platges de Sitges ja estan a punt després que alguns d’aquests espais naturals hagin estat arranjats a causa dels desperfectes que va provocar el temporal Glòria, al gener. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local