Crisi del coronavirus

Olivella obre la convocatòria d’ajuts municipals per a les activitats econòmiques afectades per la covid-19

L’ajut econòmic està destinat al comerç, als autònoms i a les petites empreses d’Olivella que hagin patit una reducció dels ingressos provocada per la crisi del coronavirus

Redacció Olivella 22-06-2020 10:02 Lectures 361
Olivella, vista aèria. Eix

Olivella, vista aèria. Eix

L’Ajuntament d’Olivella ha publicat les bases reguladores dels ajuts econòmics que ajudaran al comerç, a les persones autònomes i a les petites empreses que han vist reduïda l’activitat per la crisi sanitària de la COVID-19.

El període de sol·licitud comença el dilluns 22 de juny i finalitzarà el divendres 3 de juliol. Els tràmits s’hauran de dur a terme per via telemàtica, mitjançant el web de l’Ajuntament. Per més informació cal contactar amb l’Oficina d’Atenció Ciutadana (93 896 80 00 – ajuntament@olivella.cat)

Requisits

Per optar als ajuts caldrà:

-Ser persona física, jurídica o empresa que tinguin la seva activitat al terme municipal d’Olivella.
-Trobar-se al corrent de les obligacions tributàries amb la Seguretat Social, l’Estat, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament d’Olivella.
-Haver interromput total o parcialment l’activitat arran de la crisi sanitària de la COVID-19 i la declaració de l’estat d’alarma.

Els imports màxims de la subvenció seran de 2.000 euros pel tancament total i 1.000 pel tancament parcial i per la reducció d’un 75% en la facturació respecte l’exercici anterior.


Quines despeses son subvencionables amb els ajuts?

-Pagament del lloguer de l’immoble comercial arrendat.
-Despeses d’aigua, llum, assegurances i altres subministraments lligats a l’activitat empresarial.
-Despeses relacionades amb les quotes de la Seguretat Social.
-Despeses relacionades amb la digitalització i l’adaptació dels equips informàtics per garantir la distància social de seguretat a l’establiment com, per exemple, serveis de consultoria, neteja i desinfecció especialitzada o compra de software.

L’Ajuntament destinarà una partida de 40.000 euros per atorgar aquestes subvencions amb l’objectiu de fomentar l’ocupació i reactivar l’economia. L’alcaldessa, Marta Verdejo, ha deixat clar que el govern local “aposta per enfortir el teixit empresarial i les persones emprenedores del municipi, ja que són el motor de la creació de llocs de treball.”

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No