Etapa de represa

La Generalitat permet el ball en locals d'oci a grups de persones de contacte proper i habitual

En cas contrari, s'haurà d'instal·lar taules o tancar l'accés als clients en aquesta zona

ACN Barcelona 22-06-2020 12:09 Lectures 1706

La Generalitat permet a partir d'ara el ball en establiments d'hostaleria i restauració, allotjaments turístics i altres de similars sempre i quan les persones que hi participin siguin d'un grup amb contacte proper de "forma molt habitual". Així consta en una resolució publicada al DOGC, en què s'estableix que l'espai quedarà reservat per a aquestes persones, que a més s'hauran de registrar. Fora d'aquests casos, les zones habilitades pel ball als bars i discoteques continuen restringides a aquesta activitat i com a màxim s'hi poden instal·lar taules per al consum. En el supòsit de no instal·lar-hi taules, no es podrà accedir aquesta zona i els establiments han d'establir barreres físiques o controlar-hi permanentment l'accés.

Per tant, en caràcter general, els establiments disposen del permís vigent per obrir les portes però només per al consum, ja sigui en terrasses a l'aire lliure o en espais tancats, sempre i quan sigui asseguts en taules o a la barra. A més, els responsables dels locals han d'assegurar-se que es mantenen les distàncies interpersonals, fixades en 1,5 metres en general o amb l'equivalent de 2,5 metres quadrats per persona entre individus que no mantenen un contacte proper de forma habitual. Si no és possible, caldrà portar mascareta obligatòriament, tant clients com personal laboral.

Després d'una primera resolució dijous passat, en què es va aprovar un augment de l'aforament a l'interior dels locals del 50% i del 75% en les zones exteriors coincidint amb l'inici de la 'nova normalitat', la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) va assegurar que la Generalitat "en cap cas" indicava que la pista de ball hagués d'estar ocupada per taules "tal i com feia l'Ordre del Ministeri de Sanitat" i que entenia que el ball no quedava prohibit, unes qüestions que ara han quedat matisades amb la publicació de la nova resolució al DOGC.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No