Alerta sanitària

Sant Pere de Ribes dedica un sentit homenatge a les persones difuntes en la pandèmia al municipi

Les places de la Vinya d’en Petaca (les Roquetes) i de la Vila (Ribes) acullen els dos actes institucionals de comiat als veïns i veïnes que han perdut la vida durant aquest període

Redacció Sant Pere de Ribes 30-07-2020 8:21 Lectures 1669
Sant Pere de Ribes dedica un sentit homenatge a les persones difuntes en la pandèmia al municipi. Ajt Sant Pere de Ribes

Sant Pere de Ribes dedica un sentit homenatge a les persones difuntes en la pandèmia al municipi. Ajt Sant Pere de Ribes

Sant Pere de Ribes ha celebrat amb dos actes institucionals i laics, un a cada nucli principal de població, el memorial a les persones difuntes que hi ha hagut al municipi durant la pandèmia de la Covid-19. Les dues cerimònies, celebrades aquest dimarts, 28 de juliol, primer a la plaça de la Vinya d’en Petaca (les Roquetes) i tot seguit a la plaça de la Vila (Ribes), han donat protagonisme a les persones difuntes en aquest període i als seus familiars. Han estat dos memorials íntims i de format reduït, amb presència destacada de famílies que han perdut éssers estimats en aquest període i en què s’han seguit els protocols establerts per a evitar el risc de contagi.

Tots dos actes han comptat amb les intervencions de representants del sector sanitari i assistencial, del regidor Alejandro Conde i de l’alcaldessa, Abigail Garrido. A les Roquetes, a més, ha parlat la directora del CAP d’aquest nucli de població, Clàudia Pérez, mentre que a Ribes ho ha fet la directora adjunta del respectiu ambulatori, Rian Anguix. En nom del Redós de Sant Josep i Sant Pere, a les Roquetes ha parlat Meritxell Fernández, treballadora del servei d’administració, i a Ribes, la terapeuta ocupacional Olga Cerdans. La periodista local Bàrbara Scuderi ha assumit la conducció dels actes.

Accés amb mesures de seguretat i enlairament de globus biodegradables

L’entrada al recinte s’ha fet mitjançant control d’accés amb mesures de seguretat (mascareta obligatòria, dispensador de gel hidroalcohòlic i presa de temperatura). Abans de començar, s’han repartit clavells blancs a totes les persones assistents i s’ha fet sonar un repic de campanes en memòria de les difuntes. El tenor Andreu Miret i la violoncel·lista Carlota Corbella han complementat l’acte interpretant les cançons El cant dels ocells, Elegie i Un núvol blanc. Tots dos actes han finalitzat amb l’enlairament de globus blancs biodegradables en record a les víctimes.

Entre d’altres, els memorials han comptat amb la presència de regidores i regidors de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i representants de la Regió Metropolitana Sud, el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf, el Servei d’Atenció Primària del Garraf i l’Alt Penedès, el Redós de Sant Josep i Sant Pere, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local. També hi han assistit representants de les tres confessions establertes al municipi (catòlica, evangèlica i islàmica) i el jutge de pau de Sant Pere de Ribes, Aleix Montaner.

Les portaveus del Redós de Sant Josep i Sant Pere han destacat, a través de la lectura d’un manifest, que “per a tots plegats, famílies i cuidadors, han estat sens dubte uns moments molts durs i difícils, i ens calen actes com aquests, on poder aturar-nos i, des de la serenitat, recordar les persones que ja no tornarem a veure més. Recordar, sens dubte, ens ajudarà a processar aquest dol, i sobretot a afrontar amb ulls oberts i amb menys por tot el que encara ens queda per viure”.

El gerent del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf, Josep Lluís Ibáñez, ha assegurat que els professionals del sector de la salut “estem preparats pel que pugui sortir, però necessitem la vostra ajuda. La malaltia no es venç si no és amb l’ajuda de tothom, que vol dir la implicació de cadascú de nosaltres quan va a veure la seva família, quan es reuneix per fer una festa o quan utilitza o no la mascareta”.

El regidor Alejandro Conde, testimoniatge dels familiars

El regidor de Fem Poble, Alejandro Conde, ha ofert el seu testimoniatge com a persona que ha perdut un familiar. “Avui és un dia molt especial per a mi. He perdut el meu pare, que tot just havia de fer 70 anys, a l’Hospital de Sant Camil, i és especialment gratificant i emocionant parlar davant d’altres veïns i veïnes que han tingut una pèrdua similar, de la meva família i del personal sanitari, social i de treballadors i treballadores de les cures”.

L’alcaldessa, Abgail Garrido, ha demanat a la ciutadania “no abaixar la guàrdia. Això depèn del que facis tu i del que faci jo. Hem de transmetre aquest missatge als nostres entorns més immediats i a les persones més joves, que d’ells també depèn que la vida continuï en els nostres entorns més immediats. Avui us volem dir que estem amb vosaltres i que el que ha passat, no ha estat en va. Aprenguem i tinguem esperança, perquè entre tots i totes vencerem aquesta pandèmia”.   

Els vídeos amb l’enregistrament de les cerimònies es poden veure a través del canal de Youtube de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. A més, hi ha una galeria de fotografies dels dos esdeveniments disponible al perfil institucional de Facebook.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha programat per a aquest dimecres, 29 de juliol, dues trobades més, una a cada nucli principal, en aquest cas d’agraïment i reconeixement a les persones voluntàries en la crisi de la Covid-19. Tots dos actes, amb entrada prèvia, se celebraran aquest vespre a la sala Josep-Lluís Palacios de la Casa de la Vila i a la sala polivalent de la Vinya d’en Petaca.

Sant Pere de Ribes dedica un sentit homenatge a les persones difuntes en la pandèmia al municipi Sant Pere de Ribes dedica un sentit homenatge a les persones difuntes en la pandèmia al municipi
Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No