Deute

La Generalitat pagarà 423.000 euros a Sitges pel finançament endarrerit de les llars d’infants

El deute correspon als diners que la Generalitat va deixar d’ingressar a partir del 2012 en concepte de finançament de les escoles bressol municipals

Redacció Sitges 30-07-2020 20:03 Lectures 2189

La Generalitat de Catalunya pagarà a l’Ajuntament de Sitges el deute corresponent al finançament de les escoles bressol acumulat des del 2012. La quantitat ascendeix a 423.000 euros, que s’ingressaran de forma prorratejada durant 10 anys, fins el curs 2028-2029. 

El deute es remunta al curs 2012- 2013, quan la Generalitat va deixar de finançar una part de les quotes de les llars d’infants públiques de Catalunya (aproximadament el 33 per cent del total del cost), com havia fet fins aleshores. A partir d’aquell moment, l’Ajuntament, amb el suport de la Diputació, va assumir-ne el finançament, amb l’objectiu que la situació no repercutís en les famílies i evitar un augment de les quotes, que actualment representen una tercera part del total del cost.

El regidor d’Educació, David Martínez, ha mostrat la seva satisfacció pel retorn d’un deute “que havia estat llargament reclamat a la Generalitat”. Segons David Martínez, el fet que l’Ajuntament es veiés obligat a finançar pràcticament la totalitat del cost de les llars d’infants “va causar un perjudici important al municipi”, pel que “el retorn d’aquests diners és una molt bona noticia”.

L’anunci de la Generalitat arriba després de diverses sentències judicials que obliguen el Departament a retornar aquests diners als municipis. En el cas de Sitges, el deute és de 423.000 euros.

Actualment, el Departament d’Educació finança 1.300 euros per alumne i curs, tot i que la Generalitat ha anunciat que el pressupost per al 2020-2021 ascendirà a 1.425 euros i que, a partir del 2021-2022 es situarà en 1.600 euros per alumne i curs. 

Eleccions

Apostar pel vot electrònic

Miquel Casellas

El problema d'aquesta farsa de democràcia que tenim és que encara que votin quatre gats al final seran vàlides les eleccions

ENQUESTA WEB

A les portes del final del curs escolar, segurament ja heu començat a preparar les vacances. Mar, muntanya, viatge a l'estranger, sortides a l'entorn més proper...

On marxareu de vacances aquest estiu?

A una destinació catalana
A una destinació dins de l'Estat
A una destinació a l'estranger
Ens quedem a casa