Crisi del coronavirus

El Vendrell concedeix els primers ajuts a persones autònomes i petites empreses afectades per la Covid-19

Un 98% dels beneficiaris han obtingut la quantia màxima de subvenció, amb un import de 600 euros per empresa

Redacció El Vendrell 02-08-2020 19:03 Lectures 2569
El Vendrell concedeix els primers ajuts a persones autònomes i petites empreses afectades per la Covid-19. Ajuntament del Vendrell

El Vendrell concedeix els primers ajuts a persones autònomes i petites empreses afectades per la Covid-19. Ajuntament del Vendrell

S’ha aprovat la resolució de la concessió dels ajuts per al manteniment i l’impuls de les persones treballadores autònomes i petites empreses en el context de dificultats generades per la Covid-19.

Han estat beneficiàries 168 persones treballadores autònomes i petites empreses que han hagut de cessar la seva activitat (el 90% de les sol·licituds) o bé que han tingut una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació i que han registrat pèrdues econòmiques.

Un 98% dels beneficiaris han obtingut la quantia màxima de subvenció, amb un import de 600 euros per empresa. Aquest ajut ha estat compatible amb altres ajudes públiques amb la mateixa finalitat.

Cal tenir en compte que hi ha hagut un nombre considerable d’empreses que no han pogut accedir a l’ajut (317), atès que: els mancava documentació, o la sol·licitud no estava correctament complimentada o tramitada, o s’ha produït l’exhauriment del pressupost consignat de 100.000 euros, o bé no complien alguns dels requisits.

Per tal de facilitar que les empreses que han quedat excloses de l’ajut puguin beneficiar-se, l’Ajuntament del Vendrell contempla dues accions que posarà en marxa properament:

1) Una nova convocatòria d’ajut per a empreses, amb un pressupost de 120.000 euros que ja està previst al pressupost de 2020. La normativa de la subvenció serà similar a la que ara s’ha resolt i, per tant, es facilitarà que les empreses que no han pogut beneficiar-se puguin tornar a demanar-la ara.

2) Des de l’EINA s’organitzaran sessions informatives per a empreses sobre la tramitació electrònica per tal de facilitar la presentació de les properes sol·licituds.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha recordat que “aquesta línia de suport es recull en el document Reactivem el Vendrell que la setmana passada va ser presentat pel conjunt de les forces polítiques amb representació a l’Ajuntament. Per tant, amb la concessió d’aquests ajuts es dona compliment al pla de reactivació econòmica i social acordat i signat per tots els grups municipals”.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No