Crisi a la indústria

Front comú dels alcaldes del Baix Penedès, contra el tancament de Saint-Gobain Glass

El Consell d'alcaldes s'ha reunit en sessió extraordinària a l’Arboç i ha aprovat per unanimitat un manifest defensant la viabilitat de l'empresa

Front comú dels alcaldes del Baix Penedès, contra el tancament de Saint-Gobain Glass. CC Baix Penedès

Front comú dels alcaldes del Baix Penedès, contra el tancament de Saint-Gobain Glass. CC Baix Penedès

El Consell d’Alcaldes del Baix Penedès s’ha reunit aquest dimecres a la tarda en sessió presencial extraordinària a l’Arboç per tractar sobre l’anunci de tancament per part de la direcció de l’empresa Saint-Gobain l’Arboç de la planta de Glass i que pot deixar al carrer a 122 treballadors i treballadores directes i moltes més indirectes. L’anunci fet per la direcció la setmana passada ha generat un gran malestar a la comarca del Baix Penedès, fortament castigada per les xifres d’atur i els problemes socials.

Amb aquest anunci sobre la taula, el Consell d’Alcaldes ha elaborat un manifest per tal d’implicar a totes les administracions, Generalitat de Catalunya i Govern central per tal d’evitar el tancament de la planta de Glass i buscar solucions de futur perquè el Baix Penedès deixi de ser capdavantera en les xifres de desocupació.

Joan Sans, president del Consell Comarcal i Alcalde de l’Arboç ha remarcat que ens trobem davant d’un moment molt complicat a causa de la crisi sanitària, social i econòmica causada per la Covid-19, però cal que entre totes les administracions busquem solucions per evitar tancaments i deslocalitzacions d’empreses, reduir l’atur de la comarca i fer una autèntica planificació de futur.

«MANIFEST PERQUÈ L'EMPRESA SAINT-GOBAIN L'ARBOÇ, CONTINUÏ LIDERANT LA NOSTRA COMARCA EN EL SECTOR INDUSTRIAL

Fa uns mesos, els alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès van compartir una estratègia comuna per tal d'impulsar socioeconòmicament la nostra comarca.

Aquesta estratègia comença amb la creació de la Taula del Baix Penedès des de la qual es va fer públic el greuge continuat que pateix el conjunt del Baix Penedès i on es remarcava que aquesta comarca no pot seguir sent menystinguda per la Generalitat. Ara ens trobem amb un altre problema afegit. L'empresa Saint-Gobain l’Arboç ha comunicat el tancament d'una instal·lació que afectarà directament i indirecta més de 200 famílies de la comarca del Baix Penedès, un problema que sumat a la gran problemàtica laboral i social que arrossega la nostra comarca en vers a l'atur, a falta de treball i precarietat social, aquest tancament ens posarà encara més a la corda fluixa, de la que ja som la comarca amb més atur de Catalunya.

L'empresa Saint-Gobain l’Arboç, amb gairebé cinquanta anys a la nostra comarca és un referent ja consolidat. Ha estat i és un dels motors econòmics de referència, amb un impacte econòmic, per sous de treballadores i treballadors i empreses auxiliars, superior a 20 milions d’euros anuals, que fa que tot plegat ajudi la indústria, el comerç, la restauració i altres sectors econòmics de la comarca, i afavoreixi la convivència i la cohesió ciutadana.

Amb aquest Manifest, tots els alcaldes i alcaldesses dels municipis del Baix Penedès, donem ple suport a l'empresa i als treballadors i treballadores, per trobar conjuntament una solució en benefici de tots, sent coneixedors de l'actual moment del mercat de la construcció i de l'automòbil, com també de la problemàtica ja esmentada en el cas del tancament definitiu d'aquestes instal·lacions. Tot el conjunt dels alcaldes i alcaldesses i a través del Consell Comarcal, demanen poder crear una comissió de treball per a ser interlocutors entre l'empresa, treballadors i treballadores i altres organismes superiors.

Demanem a l'empresa la seva reconsideració i que rectifiqui en aquesta precipitada decisió del tancament de la instal·lació de GLASS, i poder seguir treballant aquest any i mig de vida que té aquesta instal·lació segons els experts i poder així seguir treballant conjuntament per trobar solucions futures, per al bé de Saint-Gobain l’Arboç, dels treballadors i treballadores, i del conjunt de la nostra comarca.»

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!