Crisi a la indústria

Albiach reclama al govern "acció i protecció" per l’ocupació i la producció al Penedès

Albiach reclama al govern

Albiach reclama al govern "acció i protecció" per l’ocupació i la producció al Penedès. En Comú Podem

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

“Hem de donar tot el suport a qui doneu vida al territori, genereu ocupació i feu un país amb productes que són un orgull” amb aquestes paraules la líder del comuns, Jessica Albiach, agraïa les trobades mantingudes durant el matí, a la Granada i a Sant Sadurní d’Anoia, amb els representants dels pagesos i dels comitès de treballadores i treballadors del cava. Compartia així, de primera mà, quines són les dificultats estructurals que pateix el sector vitivinícola i el del cava, enguany agreujades per l’ajustament de preus, els efectes de la pandèmia de la Covid 19 i de l’afectació pel fong míldiu.  “Cal que s’actuï ja, i li reclamem al govern, amb mesures regulació i d’impuls de promoció per a protegir el sector del vi i el cava del Penedès que han de garantir un preu just i la valorització del producte”. Concretava així mateix que s’han d’activar els espais i les meses de treball conjuntes, en especial la Mesa Sectorial del Cava, per a que plegats – administració, productors i treballadors- treballin per a resoldre els problemes que encara persisteixen i s’avanci en rellançar un producte lligat al territori, que ha de garantir la l’ocupació i la vida al Penedès.

Al migdia Jèssica Albiach es va reunir amb regidors Comuns del Penedès per tal de recollir les propostes i les demandes que es fan des dels municipis penedesencs i que passen, bàsicament, per la plena dotació del territori pel que fa a recursos materials i humans de salut, educació i cures, en la millora de les comunicacions internes i externes, en la reconversió industrial sostenible i en la potencio de les activitats agroalimentàries lligades al territori. 

La visita Jessica Albiach al Penedès finalitzava a la tarda, a  les portes de la factoria del grup Saint Gobain- Glass, acompanyada de la diputada per Tarragona Yolanda López, on es trobava amb  les treballadores i treballadors de la planta en la concentració i mobilització per aturar l’anunciat tancament i els acomiadaments directes i indirectes que pot provocar.  Davant els efectes  i la greu situació que pot provocar als municipis del Baix Penedès - una de les comarques més castigades per l’atur i desocupació del país- la presidenta de Catalunya en Comú Podem reclamava al govern, concretament als consellers de treball i d’indústria,  que han de garantir la continuïtat en tot el període vida útil dels forn i el suport pel procés d’adequació, de modernització i de transformació  sostenible que la facin referent productiu al país i al món.  Mostrava així el suport i ànim a les treballadores i treballadors, ‘la vostra lluita, “No al Tancament” és lluita de vida i ocupació per la comarca i pel Penedès”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local