Diada Nacional

Concentracions reivindicatives a les capitals del Penedès per reclamar la independència de Catalunya

L'independentisme es mobilitzarà arreu del país per reclamar que 'es necessiten les eines d'un estat independent per construir un futur millor i defensar els drets fonamentals, en especial el dret a manifestació'

Redacció El Vendrell 11-09-2020 12:32 Lectures 2538
Concentració al Vendrell per reclamar la independència de Catalunya coincidint amb la Diada. ANC

Concentració al Vendrell per reclamar la independència de Catalunya coincidint amb la Diada. ANC

L'independentisme es mobilitza un any més en el marc d'una Diada Nacional diferent, marcada per la situació de la Covid-19 i per l'emergència social i econòmica que viu el país. Avui la ciutadania sortirà al carrer per reclamar la necessitat de tenir les eines d'un estat independent per construir un futur millor.

Enguany la mobilització de l'Assemblea serà descentralitzada. Es faran més d'un centenar de concentracions, entre elles, a les capitals de les comarques del Penedès, moltes de les quals ja tenen les inscripcions plenes. En les últimes hores se n’hi han afegit de noves que fan créixer encara més la llista de punts, i no es descarta que se'n continuïn afegint més al llarg del dia. Sense cap mena de dubte, Catalunya farà la mobilització adaptada a la Covid-19 més gran d'Europa.

La majoria d'actes arreu del territori començaran entre les 17 h i les 17.14 h. L'acte polític central tindrà lloc a la plaça Letamendi de Barcelona a partir de les 17.30 h. Els discursos polítics d'aquest acte començaran a les 18.25 h. Parlaran, per aquest ordre, el president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Cervera; el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie.

L'11S20 serà retransmès en directe pel canal de YouTube de l'Assemblea. L'streaming començarà a les 17.00 de la tarda. L'especial de la Diada posarà molt èmfasi en el caràcter descentralitzador d'enguany. Les imatges i les connexions en directe de diferents punts del país seran les grans protagonistes d'aquesta retransmissió.

Per a aquesta Diada tan especial, l'entitat ha posat a disposició de la ciutadania l'experiència i l'expertesa en organitzar concentracions. L’11S20 ha suposat el repte organitzatiu més complex de la història de l'entitat, ja que s'han organitzat més de 100 concentracions arreu del país. Avui l'Assemblea mostrarà com es pot mobilitzar la ciutadania en temps de Covid-19, prioritzant les mesures sanitàries i la salut pública.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No