Debat de política general

Catalunya en Comú Podem demana amb urgència un Pla de Xoc per la Industrialització del Penedès

Reclamen al govern amb urgència 'solucions que s’activin els espais de treball, les mesures i el finançament necessari per a poder evitar el tancament de les plantes'

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Catalunya en Comú Podem ha demanat amb urgència un Pla de Xoc per la Industrialització del Penedès. En el marc del debat de política general que té lloc aquesta setmana al Parlament de Catalunya, el grup parlamentari ha recollit la preocupació i malestar que es viu al Penedès davant els anuncis presentats aquestes darreres setmanes de tancament de les plantes industrials lligades a l’automoció de  l’Alt i Baix Penedès. Ho recollia així la presidenta del grup, Jèssica Albiach: “Catalunya està patint una sagnia industrial: Nissan, Saint Gobain Glass, Bosch... La Generalitat ha recolzar els treballadors de la indústria, assegurar el futur econòmic del país, atraure talent i innovació”.

En la presentació de la proposta de resolució, Per a un Penedès amb futur, remarquen que l’afectació i l’impacte pels possibles acomiadaments directes i indirectes pot ser duríssima per a les quatre comarques del Penedès – l’Anoia, l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf- que segons les dades Observatori del Treball i Model de la Generalitat de Catalunya, al juny de 2020, situen al Penedès sobrepassant el 14% d’atur registral, per sobre del conjunt del país”.

Per aquest motiu reclamen al govern amb urgència solucions que s’activin els espais de treball, les mesures i el finançament necessari per a poder evitar el tancament de les plantes i  per a treballar en garantir la sostenibilitat i futur econòmic del Penedès.

Concretament proposen en la resolució:

1. Crear amb la màxima brevetat la Mesa per a la Industrialització del Penedès amb representació d’agents econòmics i socials ( empresarials i sindicals), del món local (consells comarcals, ajuntaments i grups polítics comarcals) i de les conselleries d’Empresa, Indústria i Energia i de Treball, Afers Socials i Famílies que abordi les solucions per a evitar els tancaments anunciats en les darreres setmanes a Saint Gobain, Robert Bosch, Alfisa i Calsonic i per a treballar en un Pla de Mesures per a la continuïtat, millora, modernització i sostenibilitat de la indústria a tot el Penedès, amb les garanties de manteniment i qualitat de l’ocupació i de les condicions laborals. Atenent el pla de mesures, crear el programa i fons de finançament per a la industrialització del Penedès a implementar de forma immediata al 2020 i al 2021.

2. Elaborar amb la participació i concertació amb els agents econòmics, socials i institucionals locals del Penedès un Pla de Xoc d’ajut i d’impuls socioeconòmic al Penedès, amb un fons de dotació econòmica dins de los fons extraordinaris del COVID-19, de lluita contra la desocupació i de sostenibilitat i millora de l’activitat socioeconòmica del Penedès.

3. Acordar  el calendari de reunions urgent entre els departaments d’Empresa, Indústria i Energia i de Territori i Sostenibilitat territori amb l’empresa IDIADA i els municipis on s’ubica i el consell comarcal del Baix Penedès per a valorar la possible ampliació de les instal·lacions i activitat en la recerca i desenvolupament del vehicle autònom i elèctric.  

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local