Crisi a la indústria

Els consells comarcals del Baix i Alt Penedès acorden sumar esforços per potenciar el teixit industrial al territori

Aposten per la diversificació i l'equilibri entre sector primari, terciari i l'industrial

Els consells comarcals del Baix i Alt Penedès acorden sumar esforços per potenciar el teixit industrial al territori. CC Baix Penedès

Els consells comarcals del Baix i Alt Penedès acorden sumar esforços per potenciar el teixit industrial al territori. CC Baix Penedès

Els presidents dels consells comarcals del Baix i l'Alt Penedès, Joan Sans i Xavier Duch, s'han reunit aquest divendres per compartir estratègies sobre el futur del teixit industrial a ambdós territoris davant els anuncis de tancaments totals o parcials d'empreses com Bosch o Saint Gobain. Davant això, tots dos ens volen sumar energies i esforços per contribuir a l’estratègia sobre el futur industrial al territori i en defensa dels llocs de treball. Defensen que la Vegueria del Penedès ha de saber diversificar el seu teixit productiu i establir un equilibri entre el sector primari (la pagesia i el sector del vi i la vinya), el sector industrial multisectorial i també el sector terciari, on el turisme hi juga un rol predominant.

Al mateix temps, reclamen a la Generalitat un paper actiu per salvar el màxim de llocs de treball i d’empreses, i alhora recorden la necessitat d’inversions al territori (especialment en infraestructures clau), polítiques actives d’ocupació, formació i reconversió industrial.

Han conclòs que és necessari crear un espai de trobada i de treball conjunts a escala intercomarcal per actuar ràpid i eficientment en cas de futurs escenaris de perill per al territori; i que cal compartir estratègies, informacions i oportunitats i fer reivindicacions conjuntes davant les administracions superiors, per fer les dues comarques més competitives.

En aquest sentit, proposaran també espais de trobada amb la resta de comarques de la Vegueria, el Garraf i l’Anoia, sense oblidar el rol de la Delegació del Govern de la Generalitat, que ha de fer d’enllaç amb els programes de promoció i creixement industrials en clau de país.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!