Crisi a la indústria

Els socialistes del Penedès reclamen a la Generalitat inversió i aposta pel teixit industrial i econòmic del territori

Han presentat una declaració apostant per un Pla de Desenvolupament Industrial i Econòmic del Penedès amb el suport del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que s’ha reunit amb els comitès d’empresa d’Alfisa i Robert Bosch

Els socialistes del Penedès reclamen a la Generalitat inversió i aposta pel teixit industrial i econòmic del territori. PSC

Els socialistes del Penedès reclamen a la Generalitat inversió i aposta pel teixit industrial i econòmic del territori. PSC

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha visitat aquest dimecres el Penedès. S’ha reunit primer amb el comitè d’empresa de Robert Bosch, juntament amb l’alcalde de Castellet i la Gornal, Miguel Delgado, i el primer secretari de la federació socialista de l’Alt Penedès-Garraf, Juan Luis Ruiz. Iceta s’ha desplaçat també a Sant Margarida i els Monjos, on s’ha reunit amb el comitè d’empresa d’Alfisa, juntament amb l’alcaldessa de Santa Margarida i Els Monjos, Imma Ferret.

Miquel Iceta ha manifestat el suport dels i les socialistes als treballadors afectats per tancaments parcials o totals al Penedès i ha reclamat a la Generalitat un Pla de Desenvolupament Industrial i Econòmic per al Penedès afirmant que “fem un crit d’alerta. El Penedès està en una situació difícil i cal reaccionar”.

En aquest context, s’ha presentat una declaració conjunta dels socialistes de l’Alt Penedès, Baix Penedès, Garraf i Anoia, que ha estat llegida per representants socialistes als consells comarcals: Joan Sans, president del Consell Comarcal del Baix Penedès; Abigail Garrido, presidenta del Consell Comarcal del Garraf; Albert Tort, vicepresident primer del Consell Comarcal de l’Alt Penedès; i Noemí Trucharte, vicepresidenta tercera del Consell Comarcal de l’Anoia. En la declaració s’afirma que “La situació que vivim és producte d’un dèficit d’inversió evident al territori i de la manca d’un pla de reindustrialització implementable, que és més que urgent” i expliquen que ha de contemplar “inversió en infraestructures clau, polítiques actives d’ocupació, plans de formació i accions de reconversió sostenible del teixit industrial a les nostres comarques”.

En la declaració també s’afirma que “defensem el rigor, la responsabilitat i l’equilibri, per tal de planificar, entre d’altres, el necessari desenvolupament del sector industrial a la comarca, evitant el no pel no a tot. Som els dels sí a parlar de tot en benefici de les oportunitats del territori, defensant el futur de l’ocupació juntament amb la preservació de l’entorn i la sostenibilitat mediambiental.” Els socialistes detallen a la declaració una sèrie d’infraestructures de mobilitat per carretera i ferroviàries claus per al territori i remarquen la necessitat d’inversió en equipaments educatius i de salut per a un Penedès amb qualitat de vida i progrés.

Miquel Iceta ha acabat la seva visita a la seu de la Federació Empresarial del Gran Penedès a Vilafranca, per conèixer de primera mà la inquietud que genera al territori la complicada situació del sector industrial.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local