Ple Comarcal

El consell comarcal aprova el Pla d'Igualtat de Gènere de l'Alt Penedès

El ple també va aprovar una moció de rebuig a la sentència del Suprem d’inhabilitació del president Quim Torra

Redacció Vilafranca del Penedès 13-10-2020 16:56 Lectures 865
El consell comarcal aprova el Pla d'Igualtat de Gènere de l'Alt Penedès. EIX

El consell comarcal aprova el Pla d'Igualtat de Gènere de l'Alt Penedès. EIX

El dijous 8 d’octubre es va celebrar telemàticament Ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Després de l’aprovació de l’acta de la sessió anterior, es va llegir la proposta única de l’Àrea de d’Atenció a les Persones: l’aprovació del Pla d’Igualtat de Gènere de l’Alt Penedès 2020-2024

Jordi Ferrer, president de l’Àrea, va explicar que “dones i homes continuem tenint diferents oportunitats perquè l’estructura social manté i reprodueix  diferents rols, valors, comportaments i expectatives. (...) Per tant, segueix sent necessari planificar i desenvolupar accions i polítiques encaminades a transformar aquests comportaments socials i garantir l'equitat de gènere. “

El Pla es vertebra en 6 àmbits d’intervenció: Compromís amb la Igualtat, Acció contra la violència masclista, Drets i qualitat de vida, Coeducació i transmissió d’una cultura igualitària, Reformulació dels treballs i dels temps, i Reconeixement del lideratge i la participació de les dones.

S’ha elaborat mitjançant un procés participatiu molt ampli i serà una eina a disposició dels ajuntaments de l’Alt Penedès. Es presentarà públicament a través del canal de YouTube del Consell Comarcal de l’Alt Penedès el dijous 29 d’octubre, a partir de les 18h. El Pla d’Igualtat de Gènere de l’Alt Penedès es va aprovar per unanimitat de tots els grups.

Un cop finalitzades les propostes d’acord i dins la fase de control del Ple, el secretari va donar compte dels decrets de la Presidència, les resolucions de la Gerència i les actes de la Junta de Govern.

Tot seguit va començar la presentació i el debat de la moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem que va inhabilitar el president de la Generalitat, Quim Torra”.

La moció diu literalment “Només el Parlament, d’acord amb la seva sobirania, pot ser la institució que esculli, nomeni o rellevi del seu càrrec un/a president/a de la Generalitat. (...) És absolutament lamentable que un requeriment d’un organisme com la Junta Electoral Central serveixi per destituir i inhabilitar políticament al President de la Generalitat de Catalunya. I menys per una pancarta que expressa la defensa de les llibertats individuals i col·lectives i de la democràcia”.

Isaac Ruana, portaveu de la CUP, va afirmar que “la inhabilitació del Suprem forma part de la macrocausa contra l’independentisme per impedir l’exercici del dret a l’autodeterminació”. Pol Pagès, portaveu d’ERC, va afegir “Els jutjats no poden passar per davant de les urnes. Estem en un estat demofòbic”. Jordi Torné, portaveu de JuntsxCat va parlar de “les dues pandèmies: la covid i el nacionalisme espanyol, que no respecta cap norma bàsica del funcionament democràtic”. I finalment, el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, va comentar “no és massa normal que els 3 últims presidents hagin estat inhabilitats per la Justícia”.

La moció es va aprovar amb els vots a favor de JuntsxCat, ERC, la CUP i ECGP. El grup comarcal del PSC-CP no va votar.

La sessió plenària va finalitzar amb el torn d’informacions de la Presidència i el torn de precs i preguntes.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No