Parlament

Aprovada la proposta de Catalunya en Comú Podem per accelerar l'aprovació del Pla Territorial del Penedès al 2021

Els comuns fan un sever toc d’atenció a la conseller de Territori, Damià Calvet ja que s’han aprovat a la Comissió d’Urbanisme del Penedès projectes que poden entrar en contradicció amb el Pla Territorial del Penedès

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Comissió de Territori ha aprovat avui per unanimitat, amb l’absència del grup parlamentari del PP, la resolució dels comuns que demana accelerar la tramitació del Pla Territorial Parcial del Penedès, aprovant-se en breu l'Avanç del Planejament per iniciar els processos participatius i d'informació pública que han de realitzar-se al llarg d'aquest any 2020, per a que es pugui fer l’aprovació definitiva al 2021.

Els comuns han fet un sever toc d’atenció a la conseller de Territori, Damià Calvet, i al Departament, vist que en el primer semestre de 2020 s’han aprovat a la Comissió d’Urbanisme del Penedès projectes que poden entrar en contradicció amb el Pla Territorial del Penedès que està redactant-se i tenen poc a veure amb una nova cultura del planejament urbanístic i la sostenibilitat. Segons els comuns, "la Comissió d’Urbanisme tampoc ha esdevingut l’òrgan de debat i participació adequat on confrontar projectes i visions urbanístiques diferents" i "des de la creació d’aquesta Comissió s’han aprovat alguns projectes que han prioritzat el creixement sense cap ni peus, ni tenint en compte mesures contra l’emergència climàtica". El darrer exemple, per als comuns, és a Sant Pere de Ribes: "el projecte l’Autòdrom Terramar de Sant Pere de Ribes, que inclou la construcció de tres hotels, 3.200 places de pàrquing, accessos, tot plegat per implantar un centre d’esdeveniments de tot tipus, preferentment del mon del motor i eqüestre. Aquest nou projecte tindrà una afectació a la Xarxa Natura 2000, que actua com a connector natural entre els Colls Miralpeix i el Parc del Garraf".

Per aquest motiu,  la resolució presentada i aprovada afegia també l’acord per a que es garanteixi  que  la tramitació i/o aprovació del projectes urbanístics en curs es realitzin amb la màxima transparència, informació i participació pública i no pugui hipotecar o posar en perill els principis rectors del planejament previstos en l’Avanç del Pla Territorial Parcial del Penedès. 

Segons el diputat dels comuns, David Cid. “ És urgent, per la situació econòmica, social i ambiental que viu el Penedès dotar-se d’un planejament que deixi de banda el creixement irreflexiu, especulatiu i obsolet i aconseguir un planejament que faci front a la realitat de l’emergència climàtica i posi les bases d’un nou model socioeconòmic de futur. I en això tothom ha de participar”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local