Pla de Xoc per a l’ocupació

Catalunya En Comú Podem reclama al govern posar en marxa els acords de la Mesa per a la Industrialització del Penedès

Manifesten així que “ la transició industrial i productiva que necessita el Penedès és una qüestió de país i, per tant, la Generalitat de Catalunya, ha de participar-hi decididament, aportant solucions i els recursos econòmics necessaris”

Catalunya en Comú Vilafranca del Penedès 19-10-2020 18:18 Lectures 1636

El grup parlamentari de Catalunya En Comú Podem ha registrat una bateria de preguntes per a reclamar que el govern que faci efectius els acords aprovats pel Parlament que afecten a la indústria i a l’economia productiva del Penedès.

El passat 16 de setembre, en el debat de Política General del Parlament, s’aprovava pels grups parlamentaris, amb l’abstenció del PSC, la proposta de resolució presentada per la formació per a fer front a l’impacte social i econòmic davant la crisi industrial i productiva que pateixen les comarques del Penedès.  Segons els comuns:” Cal actuar ja i sense demora. La deslocalització industrial sense precedents que viu la indústria penedesenca, especialment en el sector dels components d’automoció,  amb una afectació de dos mil llocs de treball directes i indirectes i la falta d’una política industrial per part del governs de la Generalitat dels últims deu anys, sumat a l'impacte de la Covid 19 requereix de solucions i mesures immediates”. Per aquest motiu insten i demanen al govern a la concreció de les gestions -contactes, accions i terminis-que hagi realitzat fins al moment sobre els acords aprovats:

1. Crear amb la màxima brevetat la Mesa per a la Industrialització del Penedès amb representació d'agents econòmics i socials (empresarials i sindicals), del món local(consells comarcals, ajuntaments i grups polítics comarcals)i de les conselleries d'Empresa, Indústria i Energia i de treball, Afers Socials i Famílies que abordi les solucions per a evitar els tancaments anunciats en les darreres setmanes Saint Gobain, Robert Bosch, Alfisa i Calsonic i per a treballar en un Pla de Mesures per a la continuïtat, la millora, modernització i sostenibilitat de la industria al Penedès, amb les garanties de manteniment  i qualitat de l'ocupació i de les condicions laborals i a partir del qual es creï el programa i el fons de finançament pera la industrialització del Penedès que s'ha d'aplicar d'una manera immediata el2020 i el2021.

2. Elaborar amb la participació dels agents econòmics, socials i institucionals locals del Penedès un Pla de Xoc d’ajut i d’impuls socioeconòmic al Penedès, amb un fons de dotació econòmica dins de los fons extraordinaris del COVID-19, de lluita contra la desocupació i de sostenibilitat i millora de l’activitat socioeconòmica del Penedès.

3. Acordar  el calendari de reunions urgent entre las conselleries d’Empresa, Indústria i Energia i de Territori i Sostenibilitat territori amb l’empresa IDIADA i els municipis on s’ubica i el consell comarcal del Baix Penedès per a valorar la possible ampliació de les instal·lacions i activitat en la recerca i desenvolupament del vehicle autònom i elèctric. 

En la mateixa línia, davant de la crisi i de l’afectació que també està patint el sector productiu del vi i el cava al Penedès, enguany agreujada per la una nova caiguda de preus provocada pel fong míldium i la baixada del consum i vendes que ha provocat la pandèmia han insistit en demanar al govern, la pròxima convocatòria de la Mesa de la Vinya i el Cava i la incorporació en ella dels sindicats representatius del sector.

Manifesten així que  “ la transició industrial i productiva que necessita el Penedès és una qüestió de país i, per tant, la Generalitat de Catalunya, ha de participar-hi decididament, aportant solucions i els recursos econòmics necessaris”.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No