Pressupost 2021

El govern de Sitges proposa la congelació d'impostos i taxes municipals

Carme Almirall: 'congelem impostos amb la mirada posada en la situació econòmica de la població i alhora mantenint el nivell d’ingressos per poder oferir als ciutadans els serveis i les ajudes'

Redacció Sitges 22-10-2020 9:00 Lectures 2441

El govern de Sitges porta al proper Ple ordinari el proper 28 d’octubre el dictamen d'aprovació inicial de les ordenances fiscals per a l'exercici 2021. La proposta congela els impostos i garanteix el volum d'ingressos per poder prestar suport econòmic a la ciutadania més vulnerable, i també al teixit empresarial i comercial, davant una possible perllongament de la situació sanitària i les restriccions a caua de la pandèmia.

D'entre les principals novetats, es proposa una rebaixa el tipus general de l’IBI del 0,52% al 0,49%. En el cas del tipus diferenciat d’Oci i Hosteleria es rebaixaria del 0,77 al 0,72, que afectaria només als 20 establiments hotelers amb el major valor cadastral.

El document proposa també la reducció del IBI en un 95 % dels béns immobles que siguin declarats d’utilitat municipal, per causes culturals, artístiques, socials o de promoció de l’ocupació. En el cas de les bonificacions per a famílies nombroses, s’inclouen avantatges per a aquelles amb rendes mes baixes.

La regidora d'Hisenda, Carme Almirall, ha explicat que "bàsicament, congelem impostos amb la mirada posada en la situació econòmica de la població i alhora mantenint el nivell d’ingressos per poder oferir als ciutadans els serveis i les ajudes”.

El regidor adjunt d’Hisenda, Xavier Roig, explica també que “mantenim les bonificacions que podem anomenar verdes. A més, l’Ajuntament ampliarà els ajuts directes per als establiments comercials que s’han vist afectats per la Covid-19 a fi de compensar les despeses fixes, entre les quals els pagament de la taxa d’escombraries”.

La proposta d’ordenances per a l’any vinent segueix la línia d’adaptar la fiscalitat a la realitat econòmica i social que se’n derivi de la situació sanitària per pandèmia. En aquest sentit, la regidora d’Hisenda destaca que “estarem atents a les necessitats amb l’objectiu de no deixar a ningú enrere”. Carme Almirall ha recordat que “l’Ajuntament va ajornar el cobrament d’un total de 15 milions d’euros dels tributs locals aquest any com a mesura excepcional per contribuir a pal·liar les dificultats econòmiques derivades del confinament i la falta d'activitat econòmica”.

El govern de Sitges proposa la congelació d'impostos i taxes municipals. Ajuntament de Sitges
Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No