Crisi a la indústria

El ple de la Diputació aprova una moció que demana el foment de la industrialització i el suport als treballadors de Saint Gobain

La moció demana la elaboració d’un pla industrial per Saint Gobain que comporti el manteniment i la millora de les taxes d’ocupació

El ple de la Diputació de Tarragona ha aprovat aquest matí una moció del PSC que demana el foment de l’activitat industrial de les comarques tarragonines i el suport de la corporació als treballadors i treballadores de Saint Gobain Glass, a la comarca del Baix Penedès.

En concret, la moció aprovada per la Diputació de Tarragona, que ha estat defensada per la diputada Imma Costa, demana la elaboració d’un pla industrial per Saint Gobain que comporti el manteniment i la millora de les taxes d’ocupació.

Així mateix, manifesta la seva solidaritat amb els treballadors i treballadores del sector industrial afectats per tancaments o regulacions d’ocupacions, amb un esment especial també per als treballadors de l’empresa Robert Bosch de Castellet i la Gornal.

Pel que fa al foment de l’activitat industrial a les nostres comarques, la moció demana garantir que aquest sector estratègic sigui un dels pulmons de les comarques tarragonines i evitar caure en el parany de l’estigmatització d’una activitat que genera llocs de treball i cohesiona el territori.

La moció socialista també celebra el compromís del Govern espanyol de derogar els aspectes més lesius de les reformes laborals del PP i demana celeritat en l’execució de les mesures legislatives pertinents.

Des del grup del PSC també s’ha demanat la posada en marxa d’un pla de desenvolupament industrial per al país i la declaració del Baix Penedès com a zona d’urgent reindustrialització, apostant per projectes clau com el Logis Penedès o Idiada. La Generalitat també ha de complir amb el compromís assumit el seu dia per tal d’implementar vint mesures a fi i efecte de reactivar el sector industrial a les comarques tarragonines. 

Finalment la moció aprovada demana que es doti als ajuntaments i consells comarcals dels recursos necessaris per gestionar més polítiques actives d’ocupació com ara un centre integral de formació per guanyar en eficàcia de cara a generar nous llocs de treball.

Des del grup socialista s’ha fet un balanç molt positiu tant dels continguts que s’han validat com de l’ampli consens assolit en la seva aprovació.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!