Xarxa de Governs Locals

Sant Pere de Ribes rep 1,9 milions de subvenció de la Diputació per a projectes sostenibles

Els ajuts finançaran la fase 2 del projecte de reparació i rehabilitació de la Casa de la Vila

Redacció Sant Pere de Ribes 04-11-2020 11:40 Lectures 2069
La Casa de la Vila de Sant Pere de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

La Casa de la Vila de Sant Pere de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

La Diputació de Barcelona ha subvencionat amb 1,9M€ el finançament de projectes destinats a promoure la sostenibilitat econòmica, mediambiental i social de les infraestructures i dels bens i equipaments municipals previstos a Sant Pere de Ribes. L’import més gran (900.000€) es destinarà a la segona fase del projecte de reparació i rehabilitació de la Casa de la Vila, actualment en fase d’execució. Altres actuacions beneficiades són el condicionament d’un tram de l’avinguda de Mas d’en Serra entre els carrers Sant Jordi i Eugeni d’Ors (300.000€) i el projecte de millora de la xarxa de clavegueram i incorporació de Xarxa Calor al carrer Miquel Servet (300.000€).

Segons l’alcaldessa, Abigail Garrido, “els ajuts garanteixen la viabilitat de projectes de futur cabdals per al nostre municipi, en un moment en què l’administració local s’ha vist abocada a prioritzar l’emergència social derivada de la crisi sanitària. Ara que els nostres esforços estan centrats en ajudar directament una ciutadania afectada per la malaltia i les restriccions, és important que una administració com la Diputació de Barcelona ens permeti seguir endavant en el camí de dotar Sant Pere de Ribes d’infraestructures de ciutat renovades i sostenibles”. 

La segona fase del projecte de reparació i rehabilitació de la Casa de la Vila, íntegrament finançada per la Diputació de Barcelona, contempla l’adequació interior de la planta sota-coberta de l’Ajuntament, l’enderroc de l’escala existent de l’edifici annex i la construcció dels replans de connexió de l’esmentat edifici amb el nucli de comunicacions de la Casa de la Vila. Tanmateix, inclou reparacions estructurals puntuals a l’edifici annex, la seva adequació interior, modificacions puntuals de la façana i l’execució de noves soleres a la planta baixa de l’edifici annex per permetre la connexió amb la Casa de la Vila. Segons la Diputació de Barcelona, aquest projecte està alineat amb dos dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, en promoure polítiques i institucions locals, eficaces, innovadores i cocreadores de valor públic, i en aconseguir que la Xarxa de Governs Locals sigui inclusiva, segura i resilient.

Adequar un dels eixos comercials centrals de les Roquetes

El condicionament d’un tram de l’avinguda de Mas d’en Serra permetrà adequar un dels eixos comercials centrals del nucli de les Roquetes. El projecte preveu la reforma d’aquest espai amb la intenció de millorar l’accessibilitat i la qualitat de l’espai, l’estalvi energètic i la millora de les infraestructures actuals. Es millorarà la pavimentació de les voreres i l’asfalt del vial i es durà a terme la plantació d’arbrat i vegetació en jardineres, la col·locació de mobiliari urbà, la substitució de l’enllumenat públic per afavorir l’estalvi econòmic, la remodelació de la xarxa del clavegueram i aigua, i el soterrament de la línia de baixa-mitja tensió en els creuaments de carrers. A banda dels 300.000€ provinents de la Diputació, el projecte compta amb el finançament de 21.000€ addicionals que aporta l’Ajuntament.

D’altra banda, l’actuació al carrer de Miquel Servet consisteix en crear un tram de canalització per a connectar una central tèrmica de biomassa procedent d’estella forestal amb l’edifici institucional de la Vinya d’en Petaca per tal de dotar l’equipament de servei de calefacció a través d’energia tèrmica. Compartint els treballs d’enderroc i moviment de terres per l’obertura de la rasa, s’instal·larà un nou col·lector per a la recollida i conducció d’aigües pluvials, retirant els tubs de materials mediambientalment no aptes i de seccions inferiors a les que necessita la instal·lació per tal de no ocasionar problemes als edificis de la zona. Paral·lelament a l’ajut de la Diputació, l’Ajuntament dotarà aquesta obra amb 65.000€ addicionals per a l’any 2021.

La subvenció també contempla una línia de 373.000€ de l’anomenat Fons incondicional d’inversió. Es tracta d’uns ajuts l’aprovació conjunta dels quals tramitarà la Direcció de Serveis de Cooperació Local de la Diputació de Barcelona a partir del moment en què el pressupost estigui aprovat definitivament. 

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No