Pla de Xoc i Reactivació

Sant Pere de Ribes contracta 22 persones a travès de nous plans d’ocupació municipals i del SOC

El nombre de places en programes ocupacionals s’incrementa per la crisi social derivada de l’emergència sanitària

Redacció Sant Pere de Ribes 09-11-2020 17:41 Lectures 1697
Sant Pere de Ribes contracta 22 persones a travès de nous plans d’ocupació municipals i del SOC. Ajt Sant Pere de Ribes

Sant Pere de Ribes contracta 22 persones a travès de nous plans d’ocupació municipals i del SOC. Ajt Sant Pere de Ribes

Les 16 persones contractades en el darrer pla d’ocupació municipal de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes comencen a treballar aquesta setmana, amb contractes de 6 mesos o 1 any. En el decurs dels dies vinents, s’hi afegiran 6 persones provinents del programa Treball i Formació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), del qual se n’ha fet una convocatòria extraordinària amb motiu de la Covid-19. Sumant totes dues iniciatives, l’Ajuntament haurà contractat al llarg del mes de novembre un total de 22 persones en situació d’atur en diferents programes públics de foment de l’ocupació, en un moment especialment sensible per la crisi social derivada de l’actual situació d’emergència sanitària.

El pla d’ocupació que s’inicia ara forma part del paquet d’accions contemplades en el Pla de Xoc i Reactivació Municipal 2020-2021 pel rescat de les persones i de l’economia local, aprovat el 22 d’abril de 2020. El seu objectiu és donar suport a les famílies a través d’actuacions adreçades a rescatar les persones amb més necessitat econòmica i social. En concret, el pla d’ocupació dona feina a 6 integradores socials, 4 agents de mobilitat, 3 auxiliars de conserge i 3 auxiliars administratives.

Segons l’alcaldessa, Abigail Garrido, “aquests plans d’ocupació tenen relació amb treballs i programes del propi ajuntament, alguns dels quals són nous. Parlem, en aquest sentit, dels educadors del medi obert, integradors socials amb l’objectiu de treballar amb nois i noies que han deixat el sistema escolar i als quals se’ls ha de donar una oportunitat de formació, però també de possible feina. L’altra novetat són els auxiliars de governació, que treballaran en tasques de suport a la Policia Local, com el control d’entrades i de sortides de les escoles o dels aforaments del mercat”.

La regidora de Desenvolupament Econòmic, Ana Herrera, ha avançat que els plans d’ocupació presentats ara són “una primera part dels que començaran a partir del gener. El Pla de Xoc i Reactivació aposta per tenir més plans d’ocupació, ja que la situació ocupacional al municipi i a la comarca del Garraf en general és bastant precària. Estem dos punts per sota de la mitjana en taxes d’atur i aleshores creiem que és molt important destinar recursos a donar segona oportunitat a aquestes persones perquè de cara al futur puguin trobar una feina més estable”.

Un programa adreçat a persones en situació d’atur de llarga durada

El programa Treball i Formació del SOC subvenciona la contractació de persones aturades de llarga durada o inscrites a l’atur a partir del 16 de març, data d’inici del primer estat d’alarma. A Sant Pere de Ribes, dona feina a 5 educadores de carrer i 1 auxiliar de consergeria durant un període de 9 mesos.

En aquests moments, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes dona feina a una seixantena de persones a través de diferents plans i programes ocupacionals. A les 22 que comencen amb el darrer pla d’ocupació municipal i el programa del SOC, s’hi ha d’afegir les 39 que ja estaven en actiu. El gruix més important el formen les 23 contractades en plans d’ocupació mitjançant empresa d’inserció, adreçades a persones en risc d’exclusió social, a les quals s’hi afegiran 2 més de suport per a un període de dos mesos. La llista la completen 16 persones de programes del SOC: 10 provinents de l’ENFEINA’T i 6 del Treball i Formació contractades el 2019 però que treballen durant el 2020 en tasques de suport al Banc d’Aliments. A més, s’ha sol·licitat la contractació de 5 joves beneficiàries del programa europeu de Garantia Juvenil que, en cas afirmatiu, s’incorporarien al desembre.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No