Pressupost 2021

L’Ajuntament d’Olèrdola aprova un pressupost de 4’8M per a l’any 2021

L’acord es prenia aquest dimarts amb els vots favorables d’Alternativa per Olèrdola, les abstencions del PSC-Units i de la regidora no adscrita; i els vots en contra d’ERC i de Junts per Olèrdola

Redacció Olèrdola 18-11-2020 16:36 Lectures 332

Arxivat a:

L’Ajuntament d’Olèrdola aprova un pressupost de 4’8M per a l’any 2021. EIX

L’Ajuntament d’Olèrdola aprova un pressupost de 4’8M per a l’any 2021. EIX

Amb els vots favorables d’Alternativa per Olèrdola, les abstencions del PSC-Units i de la regidora no adscrita, Marta Mestre; i els vots en contra d’ERC i de Junts per Olèrdola, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat aquest dimarts al vespre un pressupost municipal de 4 milions 856 mil euros per a l’any 2021. Tal i com va explicar l’alcalde i regidor d’hisenda, Lucas Ramírez, la quantitat suposa un increment del 2’79% respecte el pressupost inicial d’aquest any.

Més dotació per neteja viària i jardineria

La recaptació global no baixa a causa de l’efecte en l’IBI de l’actualització del cadastre i els esforços de despeses es centren en apostar pels serveis i els subministraments, que registren un augment de gairebé el 15% com a conseqüència de la major dotació que reben la neteja viària i la jardineria. Ramírez posava l’accent en què s’havia fet un esforç per augmentar els contractes de prestació d’aquests serveis bàsics per la millora del municipi.

En el capítol de transferències, que inclou les subvencions a les entitats per concurrència competitiva, l’augment és de gairebé el 3%. En aquest capítol l’increment s’explica per la major dotació que tenen els ajuts en serveis socials per atendre necessitats urgents dels veïns. El capítol d’inversions es redueix un 50%, incloent com a intervenció més destacada 80.000 € per a la millora de la xarxa d’aigua.

Els pressupostos també assignen 20.000 € per a la convocatòria a principis d’any de subvencions per a fomentar la rehabilitació d’habitatges que es destinin a lloguer assequible.

2 abstencions i 3 vots en contra

La regidora no adscrita, Marta Mestre, considerava que estava bé el pressupost “sempre i quan s’executin les partides i es donin els serveis” previstos. El regidor del PSC-Units, Joan López, s’abstenia assenyalant que esperava que al llarg de l’any s’haguessin de fer “les menys modificacions possibles” i hi hagués espai per fer alguna proposta des del seu grup.

La regidora de Junts per Olèrdola, Mari Carme Villanueva, considerava que els pressupostos eren un “copiar i enganxar” dels pressupostos del 2020.  Villanueva també feia notar que les partides de personal i d’inversions baixaven i anunciava que votava en contra perquè no havien participat en la confecció dels pressupostos.

La regidora portaveu d’ERC, Fina Mascaró, contrastava l’anunci del govern de voler una nova manera de fer per treballar de manera conjunta, amb la realitat de no haver estat cridats a participar en l’elaboració de l’eina més important de gestió d’un ajuntament com són els pressupostos. Des d’ERC es va incidir en què el pressupost podria arribar a superar els 8 milions amb la incorporació del romanent de tresoreria. Mascaró també considerava que era “penós que tenint tants diners no els fem treballar” com així vindria a indicar que en data de 5 de novembre només s’hagués executat el 41% del pressupost i el 6’8% de les inversions. 

Des d’ERC  exposaven que si els haguessin cridat per participar en els pressupostos, haurien proposat de nou partides per ajuts per llibres escolars, pel transport dels estudiants, per l’IBI, així com ajuts directes a les empreses. També manifestava que li sobtava no trobar partida de participació ciutadana i preguntava com estava la validació del projecte anterior.

L’alcalde va manifestar la seva sorpresa perquè es digués que el pressupost era una còpia del de l’any passat, quan cada any “es revisen i s’ajusten partides”. Per subratllar-ho, va recordar que pel 2021 s’incrementaven serveis bàsics i d’obligat compliment per l’Ajuntament, com la neteja viària i el manteniment de zones verdes, la prevenció d’incendis o el manteniment les franges perimetrals. L’alcalde posava en valor l’esforç que incorpora el pressupost per resoldre mancances i tenir un municipi “endreçat i net”, amb espais públics que estiguin el millor possible. Replicant manifestacions de l’oposició, Ramírez es sorprenia de que no es diferenciés “entre ingressos ordinaris del que suposa el romanent”. Així, recordava que seguien el criteri de finançar amb romanent inversions importants i recordava els diners ja compromesos en projectes en marxa com les obres de l’ajuntament, la millora de camins municipals o la redacció dels projectes d’accessibilitat als centres històrics dels pobles.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No