Confinament

El Govern limita la mobilitat a la comarca tota la setmana des de dilluns i fins l'11 de gener

Es manté en 6 el número de persones que es podran trobar, amb l'excepció dels festius de Nadal, que s'amplia a 10

ACN Barcelona 18-12-2020 11:51 Lectures 6080

El Govern manté en 6 el número de persones que es podran trobar i l'amplia fins a les 10 els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i 1 i 6 de gener, amb un màxim de dues bombolles de convivència. La mobilitat quedarà restringida des d'aquest dilluns i fins a l'11 de gener a l'àmbit comarcal durant tota la setmana, amb l'excepció de si es visiten familiars o es va a una segona residència. També es podrà sortir del perímetre de Catalunya per a trobades familiars. Andorra "s'integra" a l'Alt Urgell i la mobilitat es regirà per les mateixes mesures. El toc de queda es manté entre les 22 h i les 6 matí, amb l'excepció de la nit de nadal i Cap d'any, que s'allarga fins a la 1 de la matinada, i la nit de Reis, que es fixa a les 23 h.

En tot cas, ha dit que els ciutadans no poden "buscar excuses, autoenganyar-se, fer compliments simulats de la norma". El Departament d'Interior es reunirà aquest divendres a partir de les 3 de la tarda amb responsables de Mossos d'Esquadres i policies locals per coordinar aquest dispositiu reforçat.

Per la seva banda, la portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha explicat que aquest divendres a les 3 de la tarda es reunirà un gabinet de crisi específic dels cossos de seguretat per detallar com serà el nou pla d'inspeccions. La portaveu ha assegurat que aquesta intensificació "no vol dir que abans no es fessin inspeccions" sinó que volen evitar que hi hagi més incompliments perquè si no "paguen justos per pecadors". "Volem protegir la restauració perquè qui ho fa bé, que és la majoria, pugui continuar amb la seva activitat", ha insistit.

Aragonès, ha reconegut el "compromís i l'actitud exemplars" de la ciutadania, però ha demanat un esforç més i molta "responsabilitat" a la ciutadania per acabar amb la pandèmia durant el 2021 mentre arriben les vacunes. La intenció és "salvar vides i sortir-ne junts el més aviat possible", ha dit. "Que tothom es faci seves les mesures i s'apliquin amb responsabilitat, no serà el Nadal que voldríem, però sabem que no anem bé", ha afegit. "La situació no és bona, és preocupant, i cal frenar la covid com sigui, costi el que costi", ha conclòs, tot recordant que les xifres no només s'han estabilitzat, sinó que augmenten el número de contagiats, la velocitat de contagi i el risc de rebrot.

El "pas enrere és el més ajustat possible a la situació sanitària, social, econòmica i de salut mental i emocional de la ciutadania, que està esgotada després de tants mesos de pandèmia", considera. Per això, les mesures seran "el més quirúrgiques possible i el més efectives possible", en sintonia al que estan fent països com França, Itàlia, Alemanya, Països Baixos o Regne Unit.

Per justificar les mesures, Aragonès ha dit que no es pot "normalitzar la tragèdia i que les xifres siguin un peu de pàgina".

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No