Serveis municipals

Calafell aprova la remunicipalització del servei de neteja viària

El canvi de gestió donarà un servei millor i estalviarà 800.000 euros anuals

Redacció Calafell 22-12-2020 9:59 Lectures 4466
Calafell aprova la remunicipalització del servei de neteja viària . Ajuntament de Calafell

Calafell aprova la remunicipalització del servei de neteja viària . Ajuntament de Calafell

El ple de l’Ajuntament de Calafell d’aquest 17 de desembre ha aprovat la remunicipalització del servei de neteja viària del municipi. És una passa més, però la més important en volum econòmic i de feina, en la recuperació de la gestió directa dels serveis municipals externalitzats mitjançant concessions. En el mateix ple, s’ha anunciat que el proper mes d’abril també es remunicipalitzarà el servei de recollida de brossa, un altre dels serveis principals, quan s’extingeixi l’actual servei comarcal.

Del servei de neteja viària se’n farà càrrec l’empresa pública municipal Calafell Empresa Municipal de Serveis SA (CEMSSA). El cost del nou servei serà de 2.350.533,12 euros anuals. L’empresa municipal es farà càrrec del personal fix de la concessionària i garantirà els seus drets laborals. L’estalvi que s’aconseguirà amb el canvi de model és de 800.000 euros anuals. 

El tinent d’alcalde d’Ecologia Urbana, Aron Marcos, destaca que “no es tracta tan sols d’un important estalvi de cost, sinó que hi ha una millora del propi servei, adaptat a la realitat actual del municipi, amb més mitjans i personal”. Marcos afegeix que “hi haurà una millora tecnològica, amb nova maquinària i que serà més eficient ambientalment”.

El regidor ha destacat: “La gestió directa ens permetrà, a més, molta més flexibilitat en el servei, que no estarà constrenyit per un contracte si cal prendre noves mesures o actuacions concretes. I també podrem donar una resposta molt més ràpida a les incidències i les queixes”.

Amb aquesta remunicipalització, la societat CEMSSA suma ja catorze serveix que gestiona en nom de l’Ajuntament. Entre altres, les llars d’infants, la neteja d’edificis municipals, el mercat, les llars d’infants, les zones regulades d’estacionament, la grua municipal, els serveis de les platges, la consergeria, vigilància i atenció al públic de diversos equipaments... L’any 2015, CEMSSA tenia un pressupost de 400.000 euros i una plantilla de 20 persones: amb la incorporació de la neteja viària, l’any 2021 gestionarà un pressupost de més de 7 milions d’euros i tindrà 230 treballadors.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No