Efectes del temporal

Sant Pere de Ribes plantarà 77 arbres nous per compensar les pèrdues del temporal Glòria

La plantació de 6 xicrandes al correcan de la carretera del Carç i de 10 tecomes al parc Salvador Espriu obre l’actuació, que es durà a terme esglaonadament

Sant Pere de Ribes plantarà 77 arbres nous per compensar les pèrdues del temporal Glòria. Ajt Sant Pere de Ribes

Sant Pere de Ribes plantarà 77 arbres nous per compensar les pèrdues del temporal Glòria. Ajt Sant Pere de Ribes

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha iniciat la plantació de 77 arbres a diferents indrets del municipi per compensar la pèrdua d’arbrat ocasionada pel temporal Glòria al seu pas pel territori el gener de 2020. Els treballs, que es duran a terme de manera esglaonada, han començat al correcan de la carretera del Carç, on s’hi han posat 6 xicrandes, i al parc Salvador Espriu, amb 10 tecomes. La substitució, pressupostada en 32.000€, s’ha encarregat el Centre Especial de Treball (TEGAR), i està subvencionada per la Diputació de Barcelona.

Els arbres que es preveu plantar són de diferents espècies. Entre d’altres, hi ha 10 tecomes, 9 plàtans, 9 xicrandes, 7 pins pinyers i 7 metzines. Tot i que la voluntat ha estat reposar els arbres en els punts originaris on eren, no sempre ha estat possible perquè la localització no era idònia per a l’arbrat.

Dels 77 arbres que formen part de l’actuació, es preveu reposar 49 unitats al nucli de Ribes i 22 a les Roquetes i a Mas Alba. A Ribes, en destaca la plantació de 13 arbres al pi i pont de la Palanca, 10 al parc Salvador Espriu i 7 a la rambla dels Cards. A les Roquetes, entre d’altres, se’n preveu plantar 9 a la Rambla del Garraf, 4 a Mas Alba i 3 a l’avinguda Catalunya.

Previ al reemplaçament de l’arbrat, els treballs també contemplen tasques de destoconat, barrinant un total de 21 soques, 12 d’elles al nucli de les Roquetes i 9 a Ribes. A més, l’actuació inclou treballs de retroexcavadora amb conductor per a la plantació dels arbres, així com la substitució parcial de terra per reomplir el clot.

Un total de 84 arbres caiguts en zona urbana pel Glòria

L’actuació de reposició que s’ha posat en marxa en els darrers dies compensarà en gairebé la totalitat els 84 arbres que el temporal Glòria va fer caure en zona urbana al seu pas pel municipi. Aquest fenomen meteorològic va ocasionar múltiples destrosses i incidències al territori català entre els dies 20 i 23 de gener de 2020.

A Sant Pere de Ribes, l’afectació va ser important als dos nuclis principals de població (31 arbres caiguts a Ribes i 26 a les Roquetes) i especialment remarcable a la urbanització Mas Alba (25). El còmput també inclou 2 arbres caiguts a Can Pere de la Plana. Als 84 arbres corresponents a zones urbanes, s’hi ha de sumar 27 en zones boscoses o no recepcionades, en indrets com Can Lloses (7), els Vinyals (6) i Mas Solers (3).

El temporal Glòria va ocasionar tota mena de danys al municipi, a banda de la pèrdua d’arbrat. El col·lector d’aigua residual en alta de Sant Pere de Ribes-Sitges va patir diverses avaries als col·lectors de Rocamar, el Restaurant El Carnívor, el camp de futbol i el pont de Can Coll, i es van registrar diverses incidències en l’enllumenat.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!