Estat d'alarma

Sis de cada deu ciutadans creu que haurien calgut mesures més estrictes contra el covid

Un 7,6% no confia en la vacuna, segons el CIS

ACN Barcelona 07-01-2021 16:12 Lectures 1753
Sis de cada deu ciutadans creu que haurien calgut mesures més estrictes contra el covid. ACN

Sis de cada deu ciutadans creu que haurien calgut mesures més estrictes contra el covid. ACN

Un 59,2% dels ciutadans considera que el govern espanyol i les comunitats autònomes haurien d'haver adoptat mesures més estrictes que les que s'han adoptat fins ara per lluitar contra el coronavirus, segons recull aquest dijous un baròmetre especial del CIS sobre la pandèmia i els seus efectes. Un 25,8% considera que s'han pres les necessàries, i només el 2,1% creu que no s'havien d'haver adoptat mesures que limitin les llibertats . L'estudi també posa de manifest que un 7,6% dels ciutadans no confia en la vacuna, en la rapidesa amb la què s'ha fabricat o dubta de la seva eficàcia. En canvi un 65,2% pensa que la vacuna permetrà reprendre la vida anterior a la pandèmia.

Al baròmetre del mes de desembre un 28% dels enquestats afirmava que no estava disposat a vacunar-se de manera immediata quan arribés la vacuna, tot i que les dades no són equiparables perquè en aquesta ocasió la pregunta se centra només en la confiança en la vacuna com a mecanisme per a un retorn a la normalitat, i no en la disposició dels ciutadans a posar-se-la.

Segons l'enquesta que s'ha publicat aquest dijous, a més del 7,6% dels ciutadans que directament no confia en la vacuna un 10,4% creu que encara ha de passar temps perquè torni la normalitat i es vegin els seus efectes, i un 3,9% creu que la normalitat no tornarà fins que no s'hagi vacunat tota la població i hi hagi una situació d'immunitat total. A més, un 1,9% considera que caldrà seguir adoptant mesures, i un 7,4% considera que després dels canvis que s'han hagut de fer la vida no tornarà a ser igual malgrat la vacunació.

En tot cas, gairebé la meitat dels ciutadans, un 47,6%, creu que un cop iniciada la vacunació podrà tornar a fer tot el que feia abans de la pandèmia. Un 17,1% dubta, un 25,1% creu que de moment no serà possible i un 9,7% pensa que definitivament no podrà tornar a fer el mateix. En aquests dos grups que pensen que no tornaran a la normalitat de moment o mai és on es registra un percentatge més elevat de persones que no confien en la vacuna, que ascendeix al 21,9%.

Segons l'estudi, un 6,7% dels enquestats assegura que ja ha passat el coronavirus, un 33,7% algun familiar i un 47,4% algun amic. Un 77,8% assegura que la pandèmia ha suposat una reducció de les seves relacions socials i familiars.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No