Alerta sanitària

El Síndic demana revisar la suspensió de les extraescolars i el tancament de les llibreries

Defensa el dret al lleure i també a la cultura

ACN Barcelona 09-01-2021 16:12 Lectures 2471
El Síndic demana revisar la suspensió de les extraescolars i el tancament de les llibreries. ACN

El Síndic demana revisar la suspensió de les extraescolars i el tancament de les llibreries. ACN

El Síndic de Greuges ha demanat aquest divendres revisar la suspensió de les activitats extraescolars i esportives per als infants i adolescents, i també el tancament de les llibreries els caps de setmana. En un comunicat, ha subratllat que la crisi derivada de la pandèmia ha posat en valor la importància del lleure educatiu, amb una "forta funció preventiva i compensadora de les desigualtats socials". A més, remarca que segons diferents estudis, els infants són menys transmissors de la covid-19 que els adults en l'entorn domiciliari. Sobre les llibreries, considera "desproporcionat" el tancament els caps de setmana i creu que és un greuge del dret d'accés a la cultura.

El defensor demana a Salut que tingui en compte "l'interès superior de l'infant o l'adolescent i la transcendència del dret al lleure", i que es distingeixi entre la pràctica esportiva d'aquest col·lectiu com a extraescolar i la dels adults. El mateix apunta sobre altres activitats com la música o la dansa, sempre amb les mesures de seguretat corresponents.

Pel que fa a les llibreries, considera "injustificat" que s'hagin de tancar els caps de setmana tot i que el Govern fa uns mesos va proclamar que al cultura era un bé essencial. En canvi, resten obertes les farmàcies, els comerços d'alimentació, els veterinaris, les perruqueries, els centres d'estètica, els concessionaris i els centres de jardineria.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No