Civisme

Entra en vigor la nova Ordenança Municipal de Civisme de Llorenç del Penedès

Des de l’Ajuntament es tindrà capacitat sancionadora i els Mossos d’Esquadra també podran sancionar dins el nucli urbà

Redacció Llorenç del Penedès 25-01-2021 12:36 Lectures 1359
Entra en vigor la nova Ordenança Municipal de Civisme de Llorenç del Penedès . Ajuntament de Llorenç

Entra en vigor la nova Ordenança Municipal de Civisme de Llorenç del Penedès . Ajuntament de Llorenç

El darrer Ple del 2020 de l’Ajuntament de Llorenç del Penedès celebrat el dia 30 de desembre va servir per aprovar l’últim tràmit de l’Ordenança Municipal de Civisme. Un cop aprovada i publicada al Butlletí oficial de la província de Tarragona, va entrar en vigor el passat dimecres 20 de gener de 2021.

Aquesta nova ordenança recull i regula una sèrie de conductes incíviques que poden ser sancionables amb l’objectiu de promoure la convivència al municipi. Vol ser una eina efectiva per resoldre les situacions i circumstàncies que puguin afectar la convivència o alterar-la. Per això pretén  donar respostes que facin atenció a dos grans principis: d’una banda, el  reconeixement del dret de tothom de comportar-se lliurement en els espais  públics i ser respectats en aquesta llibertat; i de l’altra banda, la necessitat de  preservar l’ordre i d’assumir determinats deures de convivència i respecte a la  llibertat, la dignitat i els drets reconeguts als altres, així com al manteniment de  l’espai públic en condicions adequades. Amb aquest objectiu, es faculta l’Ajuntament de capacitat sancionadora als responsables de conductes incíviques i als Mossos d’Esquadra que podran sancionar a més, les infraccions de trànsit a dins del nucli urbà del nostre poble.

El text de l’ordenança es divideix en 10 capítols ⁠que concreten la normativa i els fets sancionables. El primer capítol tracta sobre els atemptats contra la dignitat de les persones i tipifica les pràctiques i actituds individuals i col·lectives que atemptin contra la dignitat de les persones, com qualsevol comportament  discriminatori, sigui de contingut xenòfob, racista, sexista o homòfob, o de  qualsevol altra condició o circumstància personal o social. Podran ser sancionades amb fins a 800€ sense perjudici de denúncia penal.

El segon capítol tracta sobre la degradació visual de l’entorn i regula i sanciona les pintades i grafitis sense consentiment, així com el llançament o l’abandonament de tota mena d’elements, sòlids o líquids a la via pública.

Els següents capítols regulen i tipifiquen altres aspectes com la tinença d’animals, la circulació de vehicles, el consum de drogues o begudes alcohòliques, la contaminació acústica o els actes vandàlics. Podeu llegir el text de l’Ordenança Municipal de Civisme complert a la web de l’Ajuntament.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No