Crisi del coronavirus

El Consell Comarcal del Baix Penedès assessorarà gratuïtament les empreses per reactivar l'economia del territori

L'ens impulsa un pla per millorar la competitivitat empresarial d'unes 3.000 companyies

ACN El Vendrell 28-01-2021 18:38 Lectures 1149
El Consell Comarcal del Baix Penedès assessorarà gratuïtament les empreses per reactivar l'economia del territori. CC Baix Penedès

El Consell Comarcal del Baix Penedès assessorarà gratuïtament les empreses per reactivar l'economia del territori. CC Baix Penedès

El Consell Comarcal del Baix Penedès ha presentat aquest dijous el Pla de Reactivació Econòmica Covid-19 per millorar la competitivitat de les empreses de la comarca. El pla contempla assessorament gratuït a les 2.913 empreses del territori i se centrarà, especialment, en les petites i mitjanes companyies, que facturen menys de 10 milions d'euros anuals i que tenen una plantilla inferior als cinc treballadors. El programa de reactivació oferirà eines per reforçar àmbits com la digitalització, la formació, l'organització interna o les sol·licituds de línies d'ajuts. "Cal fer esforços urgents per ser empreses més competitives", ha dit el president de l'ens Joan Sans.

El pla de reactivació es posarà en marxa el pròxim 1 de febrer i es prolongarà durant dotze mesos. El programa inclou diverses actuacions per ajudar a les empreses a enfortir-se i ser més competitives. En concret, es faran assessoraments individuals a les companyies que ho demanin, formacions amb webinars grupals i es facilitarà la tramitació d'ajuts. També s'implementaran accions per dinamitzar els sectors econòmics afectats per la crisi, s'executaran accions per reactivar el comerç local i per dinamitzar el turisme de proximitat, rural i familiar.

La diagnosi ha detectat un cens de 2.913 empreses, repartides en catorze municipis de la comarca. D'aquestes, 929 són petites i mitjanes companyies. Per aquest motiu, el conseller de Comarcal de Promoció Econòmica, Miguel Ángel Perín, considera que cal ajudar les microempreses. "En moments d'incertesa són les primeres que cauen o desapareixen, tot i que l'esforç es farà per a totes, hem de fer esforços més grans amb les petites i mitjanes empreses", ha subratllat.

Santa Oliva, Masllorenç i l'Arboç, municipis més afectats pels ERTOs

Des del Consell Comarcal ressalten que un dels principals objectius del programa és reduir la taxa d'atur i millorar els nivells d'ocupació. La diagnosi indica que el Vendrell, Calafell, Cunit i l'Arboç són els municipis amb taxes més elevades. Pel que fa als ERTOS, Santa Oliva encapçala el rànquing dels municipis amb més incidència amb un 51% de la població afectada i amb un 50% dels treballadors centrats únicament en el sector d'activitats professionals i tècniques. En el cas de Masllorenç, més del 20% de la població està afectada per un ERTO, la majoria dels quals pertanyen a la indústria manufacturera.

L'Arboç registra gairebé un 14% de persones acomiadades amb un ERTO, la meitat de les quals pertanyen també a la indústria. Pel que fa als municipis de Cunit, El Vendrell i Calafell – que concentren el 74% de la població del Baix Penedès-, el sector de l'hostaleria i de la construcció són els més danyats. En canvi, Bonastre i el Montmell són els que tenen menys afectacions, amb només 1% de la població en situació d'ERTO.

El director de l'estudi del Pla de reactivació Econòmica i el president del Instituto de Educación Superior TQM, Rafael Bañón, ha assenyalat que el pla vol enfortir les empreses per fer-les més competitives i també reforçar la identitat i la imatge del territori. A la vegada, el coordinador de l'informe, Rubén Tamboleo, ha destacat que cal generar seguretat a les empreses perquè puguin afrontar la incertesa actual.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No