Curs 2020/21

ERC denuncia la regidora d’Educació al Síndic i la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública

Ho van fer el passat mes de desembre 'cansats de l’ocultació de dades públiques sobre educació'

ERC denuncia la regidora d’Educació al Síndic i la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública. ERC

ERC denuncia la regidora d’Educació al Síndic i la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública. ERC

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

ERC de Vilafranca està "cansada de l’ocultació de dades públiques sobre educació que, de manera reiterada porta a terme la regidora d’Educació, Xell Montserrat".  La informació sol·licitada fa referència a qüestions com distribució de l’alumnat amb necessitats educatives especials als diferents centres escolars de la vila, al repartiment dels ajuts a l’escolarització, a la bretxa digital que pateix part de la població escolar i a la possibilitat que l’Ajuntament repartís mascaretes transparents entre el professorat que atén alumnat amb deficiència auditiva.

“Cada curs escolar hem demanat a la regidora les dades sobre ajuts a l’escolarització i sobre la segregació escolar a la ciutat, i cada curs ens ha costat molt accedir-hi”, exposen els republicans. “El dret a l’accés a la informació per part dels diferents grups polítics del consistori és bàsic per tal que podem realitzar la tasca de control al govern, conèixer a fons la situació i, alhora, proposar solucions a problemes tan greus com el de la segregació escolar o que tots els infants i joves puguin disposar del material escolar necessari i tenir accés a activitats fora de l’escola o institut en igualtat de condicions”.

L’ocultació d’aquestes dades constitueix, segons ERC, una evident mala praxi democràtica. “Amagar-les en plena crisi econòmica i social provocada per la pandèmia és greu. D’altra banda, el curs 2019-2020 la regidora va canviar els criteris d’assignació dels ajuts a l’escolarització, fet que, segons les dades que ha pogut anar recollint ERC, els va reduir a la meitat. Si la regidora oculta aquestes dades entenem que és degut a que vol amagar la crua realitat de la segregació escolar a Vilafranca” afirma el regidor Salvador Campamà.

Per la seva banda, la regidora Mònica Hill exposa que els consta que el Síndic de Greuges ja s’ha posat en contacte amb el govern de la ciutat i que ERC ha iniciat el procés per denunciar el cas davant la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública de la Generalitat (GAIP) “Estem farts d’haver de fer munts d’escrits a la regidora per sol·licitar una informació a la qual hi tenim dret, així com formular preguntes als Plens i a les Comissions Informatives – preguntes que o bé no tenen resposta o bé ens responent donant-nos llargues. Fins i tot, la tardor passada vàrem fer una roda de premsa per denunciar aquesta situació. El govern té un problema de manca de transparència que paguem tota la ciutadania “ rebla Hill.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local