Eleccions 14-F

En Comú Podem presenta les propostes per al Penedès incloses al programa electoral

Ramon Arnabat i Arantxa Molina, candidats a la llista d'En Comú Podem de l'Alt Penedès, han presentat en Roda de Premsa les propostes d'ECP pel Penedès per a les eleccions al Parlament de Catalunya

Ramon Arnabat i Arantxa Molina, candidats a la llista d'En Comú Podem de l'Alt Penedès. En Comú Podem

Ramon Arnabat i Arantxa Molina, candidats a la llista d'En Comú Podem de l'Alt Penedès. En Comú Podem

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

En Comú Podem fa una aposta per potenciar la Vegueria del Penedès i incorpora a les seves llistes un total de set persones que formen part de pobles i ciutats pertanyents a la Vegueria, amb la voluntat, segons explicava el regidor de Vilafranca en Comú i candidat al Parlament Ramon Arnabat, de “treballar per garantir que la vegueria del Penedès (Anoia, Alt i Baix Penedès i Garraf) esdevingui un espai de vida igualitària, democràtica, sostenible, feminista i resilient per al conjunt de la seva ciutadania”.

Arnabat ha estat molt crític amb l’infrafinançament que han fet els diversos grups que han governat la Generalitat els darrers deu anys: “els governs del PdCAT, Junts i ERC han mantingut a la baixa la inversió al Penedès per part de la Generalitat en un 2,5% del seu pressupost, quan el Penedès representa el 6% de la població total de Catalunya i des d’aquí aporten un 4,5 % del PIB català”.

Aquesta situació ha produït molts dèficits en inversió i polítiques públiques que han agreujat les bretxes socials, econòmiques i ambientals al Penedès. Una de les primeres actuacions del nou govern de la Generalitat ha de ser, a judici dels Comuns, avançar en la materialització de la vegueria per permetre una participació més activa del territori en la planificació i la millora del benestar dels penedesencs i penedesenques. Cal, en paraules d’Arnabat, “desplegar els serveis Territorials de la Generalitat al Penedès, bàsicament els de Salut, Educació, Afers Socials, Treball i Família i Territori i Sostenibilitat. I no de la forma en què ho han fet ERC, Junts i PdCAT, en què han dit una cosa al Penedès i han fet una cosa ben diferent al Parlament”. Per últim, Arnabat ha recalcat que cal “agilitzar tot el procés de redacció i de participació del Pla territorial Parcial del Penedès, per tal que aquest 2021 estigui plenament desenvolupat”

Per la seva banda, la regidora de l’Ajuntament de Sant Sadurní i candidata al Parlament, Arantxa Molina, ha destacat la necessitat de aplicar un pla d’inversions destinat a les nostres comarques “que tenen un gran dèficit d’infraestructures i una incidència molt greu en l’atur i la desocupació bàsicament juvenil”. Un dèficit també, segons Molina, “que es detecta també molt especialment en l’àmbit sanitari, tant en l’atenció primària com en l’hospitalària”.

Arnabat i Molina han coincidit en la necessitat de potenciar l’Atenció Primària, d’un nou Hospital a Vilanova, de la reconversió en centre sociosanitari l’hospital de Sant Camil, de l’ampliació de serveis a l’hospital del Vendrell i, sobretot, d’“aconseguir un servei de transport públic sanitari més eficient i  que pugui enllaçar tots els municipis amb els diferents hospitals”

La millora de les infraestructures de mobilitat és, a parer d’Arnabat, una qüestió prioritària, sobretot en la relació amb la Regió Metropolitana de Barcelona i amb l’àrea Reus-Tarragona, “potenciant el transport públic ferroviari i de bus; implantant un sistema de tarifació de rodalies social, just i equitatiu; millorant (amb acords amb l’Estat i la Generalitat) les diferents xarxes i els serveis ferroviaris de rodalies, regionals, AVE; i la creació d’un centre intermodal d’intercanvi a Vilafranca; la millora de les estacions ferroviàries i l’enllaç orbital ferroviari Vilanova-Vilafranca-Igualada”.

Molina, per la seva banda, considera prioritari garantir “un Pla d’Acció coparticipat entre la vegueria, la Generalitat i l’Estat, per la reconversió de l’activitat socioeconòmica al Penedès que garanteixi la transformació, la innovació i la implantació d’activitat productiva d’economia emergent i sostenible, amb especial atenció al sector vitivinícola”.

L’activació de la Mesa per a la reindustrialització de la vegueria, la implantació d’un Pla de Xoc per a l’impuls socioeconòmic del Penedès, aprofitant els Fons europeus de recuperació, o la posada en marxa d’un projecte penedesenc d’habitatge, per garantir el dret a un habitatge digne i assequible a tota la ciutadania, però especialment als joves, han estat altres dels temes que incorpora el programa electoral d’En Comú Podem i que tenen plena incidència a les nostres comarques.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local