Eleccions 14-F

Els candidats socialistes del Garraf i l’Alt Penedès demanen “passar pàgina a la dècada del procés"

Juan Luis Ruiz: 'Volem fer possible un govern que ens torni a situar a l’agenda en infraestructures, equipaments i aposta per la sanitat, l’educació i la seguretat'

Redacció Vilafranca del Penedès 02-02-2021 20:43 Lectures 2214
Els candidats de l’Alt Penedès i el Garraf del PSC a les Eleccions al Parlament de Catalunya. PSC

Els candidats de l’Alt Penedès i el Garraf del PSC a les Eleccions al Parlament de Catalunya. PSC

Els candidats de l’Alt Penedès i el Garraf del PSC a les Eleccions al Parlament de Catalunya han exposat avui als mitjans de comunicació comarcals els eixos de la campanya socialista al territori, “centrada en la difusió del programa electoral i de la necessitat de canvi a Catalunya a través de les xarxes socials i xerrades telemàtiques”.

Juan Luis Ruiz, número 15 de la candidatura socialista, ha explicat que “el PSC hem presentat un programa de bon govern per a una Catalunya del seny amb Salvador Illa com a President, amb propostes per al Garraf i l’Alt Penedès que, després d’una dècada de retallades i de “procés”, necessita estar a l’agenda en infraestructures, equipaments, polítiques actives d’ocupació, reconversió del teixit industrial, equilibri mediambiental i aposta per la sanitat, l’educació i la seguretat”. Ruiz ha demanat als ciutadans i ciutadanes de l’Alt Penedès i del Garraf que “s’informin, que es connectin a les xerrades i als continguts telemàtics del PSC, perquè hem treballat propostes per al territori i perquè torni la Catalunya que ens mereixem”. El candidat socialista ha assegurat que “la pèrdua de pes econòmic, la falta d’una política industrial que sabem bé des del Penedès o la caiguda d’inversions a Catalunya no són causa d’espolis ni d’altres proclames, sinó a la falta d’una estratègia de model econòmic i social, i a un govern de la Generalitat esgotat i a la deriva que ha estat més preocupat per picabaralles entre ells que per les que haurien de ser les prioritats que importen”. El problema, diu Ruiz, és que “ens prometen més del mateix, enfront de l’alternativa d’Illa i dels socialistes, que ara és possible”.

Albert Tort, número 43 de la candidatura, ha explicat que els lemes “Fem-ho” i “President Illa” recorden que “Catalunya necessita un canvi i que cal fer-lo efectiu per no lamentar-nos-en després” i ha afirmat que “cal passar pàgina d’una dècada de governs de Junts i ERC a la Generalitat per tornar a una Catalunya amb retrobament, seny i bon govern”. Tort ha recordat que “diem prou a les estratègies de confrontació, que s’han transferit a la societat, a entitats, a famílies... amb l’únic resultat de mantenir governs dels mateixos”. Albert Tort ha explicat que “el que cal és centrar el país en les prioritats socials i en la gestió pública, especialment en el context de pandèmia actual, amb Illa com a president, tornant a la visió plural d’una Catalunya de totes i tots”. Tort ha posat com a exemple la proposta que el PSC de l’Alt Penedès-Garraf va presentar al Parlament per la reducció de les desigualtats territorials en transport escolar no obligatori, “que va ser aprovada i que el govern actual de Catalunya obvia des de fa temps, perquè està per altres coses”. També ha dit que “és surrealista que ERC i Junts es critiquin entre ells els que fan com a govern” i ha afirmat que “sembla una broma que ERC vengui ara com a gran proposta electoral als penedesencs el necessari apropament de serveis territorials com Educació i Agricultura, quan porten més de deu anys governant a Catalunya”. Ha insistit que els socialistes “no ens conformem amb plantar banderes, sinó que volem un Penedès progressista, mediambientalment sostenible, territorialment equilibrat, socialment actiu i socialment just”.

Sergio Garcia, número 55 de la candidatura i membre de la Joventut Socialista de Catalunya, ha dit que “els joves tenim il·lusions, però no falses il·lusions, perquè ara ens importa el nostre futur i les nostres possibilitats, ens importa l’atur juvenil, la mobilitat amb transport públic... I per això no ens podem permetre seguir amb el mateix govern a Catalunya, que ells mateixos han dit que està esgotat. Necessitem un president com Illa, respectuós, dialogant i que fa gala de la gestió pública.”.

Finalment, Filo Martínez, número 76 de la llista, ha demanat que “els ciutadans i ciutadanes no ens deixem endur per aquells que volen posicionar la resignació per seguir com ara, amb el mateix govern, quan el que necessitem davant dels reptes de la pandèmia és un govern que tingui com a prioritat els serveis públics, perquè si un problema tenim com a país, són les desigualtats socials després d’anys de retallades”. 

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No