Eleccions 14-F

Els Comuns proposen a Vilanova canvis profunds en la gestió i model per a garantir el dret de la gent gran, a una cura i atenció amb dignitat

El candidat penedesenc, Ramon Arnabat, ha volgut fer palès l’injust tracte que pateixen les quatre comarques de la vegueria – Anoia, Alt i Baix Penedès i el Garraf- pel que fa a les inversions

Els Comuns proposen a Vilanova canvis profunds en la gestió i model per a garantir el dret de la gent gran, a una cura i atenció amb dignitat. En Comú

Els Comuns proposen a Vilanova canvis profunds en la gestió i model per a garantir el dret de la gent gran, a una cura i atenció amb dignitat. En Comú

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La número tres d’En Comú Podem, Jéssica González, ha visitat el Garraf per acompanyar a  la candidatura penedesenca a les portes de la residència municipal Els Josepets de Vilanova i la Geltrú, un dels centres a afegir a la llarga llista de residències greument afectades per brots de Covid 19 del Penedès  a la primera onada i que actualment ha patit un nou brot detectat al gener requerint finalment de la  intervenció del centre per part de Salut. 

El candidat penedesenc, Ramon Arnabat,  ha volgut fer palès  l’injust tracte que pateixen les quatre comarques de la vegueria – Anoia, Alt i Baix Penedès i el Garraf- pel que fa a les inversions i que té una conseqüència directa especialment en el dèficit de serveis de salut, sociosanitaris, educatius que pateix el territori. En aquest sentit com a prioritat els comuns proposen que: “ s’ha d’incrementar la inversió de la Generalitat, que ara és un 2,5% del pressupost quan el Penedès representa el 6% de la població total de Catalunya i des d’aquí aporten un 4,5 % del PIB català".

En aquesta línia els comuns han manifestat la seva preocupació i neguit davant les dades de contagis per Covid 19 que s’han donat a les residències del país, un 45% i al Penedès, concretament la xifra s’ha elevat al 60%.

En aquest sentit, Jèssica González,  ha volgut assenyalar que calen canvis molt profunds en el model i la gestió de les cures i l’atenció a la dependència, “cal deixar enrere per dignitat un model que ha convertit aquests centres en pàrquings per a benefici i negoci d’empreses com les de Florentino Pérez”, tot interrogant-se pels motius que  han impedit al govern, i concretament a les conselleries d’ERC, d’Afers Socials i Salut, no haver revertit la política heretada convergent de :“privatitzar i mercantilitzar la cura i l’atenció als nostres grans”.

Afegeixen que la base i forma de treball passar per a garantir: “ el control públic, la transparència, la democràcia i una mirada de proximitat i d’acció comunitària integral”.   

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local