Eleccions 14-F

Més d'un centenar de persones vetllaran a Vilanova i la Geltrú per garantir la seguretat sanitària als col·legis electorals

L'Ajuntament organitza un dispositiu per donar compliment a totes les mesures sanitàries i protocols facilitats per la Generalitat de Catalunya

Redacció Vilanova i la Geltrú 08-02-2021 17:02 Lectures 850
Més d'un centenar de persones vetllaran a Vilanova i la Geltrú per garantir la seguretat sanitària als col·legis electorals. Ajuntament de Vilanova

Més d'un centenar de persones vetllaran a Vilanova i la Geltrú per garantir la seguretat sanitària als col·legis electorals. Ajuntament de Vilanova

Diumenge 14 de febrer als col·legis electorals de Vilanova i la Geltrú es podrà votar amb seguretat. L'Ajuntament ha organitzat un dispositiu per garantir la seguretat d'electors i membres de les meses, i fer que la jornada es desenvolupi amb les màximes garanties de seguretat, donant compliment a les mesures sanitàries i els protocols facilitats per la Generalitat de Catalunya.

Portar el vot preparat de casa, és una de les recomanacions que es fan a totes les persones que votaran presencialment. Així com fer-ho durant les franges horàries proposades:

-De 9 a 12 h població vulnerable.
-De 12 a 19 h població general.
-De 19 a 20 h població amb diagnòstic positiu de Covid-19 i persones en quarantena per contactes estrets o en cas de sospitar tenir la malaltia. S'aconsella que aquests votants portin mascareta FFP2.

Una altra de les recomanacions és anar als col·legis només les persones que han d'exercir el vot (evitar anar-hi amb infants, per exemple).

Dispositiu sanitari

Els centres disposaran de gel hidroalcohòlic per higienitzar-se les mans a l'entrada, i s'establiran cues diferenciades per a població vulnerable (com les persones grans) i la població general. Les cues s'organitzaran a l'exterior del recinte, sempre respectant la distància de seguretat d'1,5m. Tots els centres tindran senyalitzat el recorregut per accedir a l'espai de votació.

A l'hora de votar, caldrà mostrar el DNI al president de mesa, sense donar-lo en mà. El president de mesa podrà sol·licitar abaixar-se uns segons la mascareta en cas que sigui necessari per comprovar la identitat. També s'habilitaran cabines de votació, mantenint les condicions higièniques i  sanitàries (mascareta, ús de gel hidroalcohòlic i neteja de l'habitacle).

L'Ajuntament ha establert la figura de Responsable COVID. Juntament amb els responsables de seguretat sanitària, que hi haurà a cada col·legi electoral, gestionaran l'accés individual a les sales on hi haurà les meses. El responsable de seguretat sanitària anirà degudament identificat, i comptarà amb el suport de personal que farà la gestió de les cues i el control de les mesures de seguretat.
El dispositiu estarà format per més d'un centenar de persones, entre les quals hi ha tècnics dels departaments de Salut i de Protecció Civil, Unitat de Servis Municipals i Policia Local. També està inclòs el personal de l' l'Oficina d'Atenció Ciutadana, que estarà a la disposició de la ciutadania per tal de resoldre dubtes i facilitar certificacions censals.

Cens electoral

Segons els cens, a Vilanova i la Geltrú hi ha 51.388 persones amb dret a vot, de les quals 1.930 resideixen a l'estranger. És important que totes les persones consultin la mesa on han de votar abans d'anar al col·legi electoral, ja que per motius sanitaris els centres no disposaran de l'ordinador on fer la consulta.

https://seuelectronica.vilanova.cat/eleccions/onvotar

Canvis en els col·legis electorals

Tots els col·legis electorals s'han adaptat per complir amb els protocols. Per evitar aglomeracions s'han estudiant cadascun dels espais i els recorreguts, per poder col·locar les meses de la manera més separada possible.

Les modificacions afecten especialment els següents col·legis electorals:

-S'han traslladat els que pertanyen a la Biblioteca Joan Oliva a l'edifici de l'Ajuntament.
-Els que pertanyen al Centre Cívic La Geltrú s'han traslladat a l'escola Sant Jordi i a la Llar Municipal d'Infants l'Escateret.
-Els del Centre Cívic La Sardana, a l'escola Canigó.
-Els que hi havia a la Casa del Mar seran a l'escola L'Arjau.
-Els de La Plataforma, a la pista exterior del pavelló municipal del Carrer Olesa de Bonesvalls.
-Pel que fa als Col·legis Electorals que pertanyen al Centre Cívic de Sant Joan, s'han traslladat a l'Institut Manuel de Cabanyes.
-Dues de les meses que pertanyen a La Baldufa aniran a l'Institut Francesc Xavier Lluch i Rafecas.
-I en el cas de la Casa Bultó, s'ha modificat l'accés d'una de les meses, i es farà pel carrer de la Mercè.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No