Eleccions 14-F

El diputat al Congrés Rafa Mayoral, d’Unidas Podemos, es reuneix amb els treballadors de la Robert Bosch

Els representants del comité han posat de manifest el greu problema de tancament industrial que té la comarca

Redacció Castellet i la Gornal 08-02-2021 18:54 Lectures 2457
El diputat al Congrés Rafa Mayoral, d’Unidas Podemos, es reuneix amb els treballadors de la Robert Bosch. En Comú Podem

El diputat al Congrés Rafa Mayoral, d’Unidas Podemos, es reuneix amb els treballadors de la Robert Bosch. En Comú Podem

El diputat al Congrés Rafa Mayoral, d’Unidas Podemos, ha mantingut una trobada amb representants del Comité d’Empresa de la fàbrica de Castellet. La trobada s’ha celebrat aquest matí, davant les instal·lacions que l’empresa Robert Bosch té al terme municipal de Castellet, i a la que hi han assistit Carlos Teruel per la UGT i Josep Anton Llenas, per Comissions Obreres, a més d’altres integrants del Comité d’Empresa de la planta. El diputat Mayoral estava acompanyat per Ramon Arnabat candidat penedesenc al Parlament per En Comú Podem i Iolanda López, candidata per Tarragona.

Els representants del Comité han posat de manifest el greu problema de tancament industrial que té la comarca, i la necessitat d’apostar fort per la seva reindustrialització. Aquest problema és força clar a la planta de Bosch, que té anunciat el seu tancament per al proper mes de novembre. Malgrat això, es segueix treballant en una comissió per poder aconseguir solucions per a tota la gent que es queda sense feina. Malgrat el focus de la reindustrialització del país està posat sobre la Nissan, pel volum de llocs de treball que representa, l’Alt i el Baix Penedès també estan immersos en ple procés, i cal trobar solucions per evitar que es perdin més llocs de treball.

Per la seva banda, Rafa Mayoral ha pres nota d’aquestes reivindicacions, reconeixent i recolzant la llarga lluita dels companys i companyes de la Robert Bosch, i afegint que s’ha de posar la reindustrialització del Penedès al centre del debat, objectiu que ha de ser compartit per tothom: administracions públiques i món local, a fi de poder empènyer aquest procés estratègic, vital per poder sortir de la crisi econòmica i social que ha creat aquesta emergència sanitària.

Finalment, Mayoral s’ha referit a la necessitat de reclamar a la Robert Bosch, així com a d’altres empreses en processos de tancament, que la responsabilitat social corporativa de la que tothom se’n fa ressò significa que cal responsabilitzar-se de no deixar deserts industrials desprès d’abandonar un lloc. Les empreses han d’assumir les seves responsabilitats respecte d’uns territoris d’on durant molts anys n’han estat obtenint beneficis. No es pot deixar a la població, a les treballadores i els treballadors, abandonats a la seva sort.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No