Eleccions 14-F

Sitges posa a prova el dispositiu electoral per constituir totes les meses aquest 14F

Les persones a qui s’han estimat les al·legacions per no formar part de meses electorals han estat substituïdes per altres ciutadans

Redacció Sitges 10-02-2021 12:16 Lectures 1575

Arxivat a:

Sitges posa a prova el dispositiu electoral per constituir totes les meses aquest 14F. Ajuntament de Sitges

Sitges posa a prova el dispositiu electoral per constituir totes les meses aquest 14F. Ajuntament de Sitges

L’Ajuntament de Sitges ha desplegat l’operatiu electoral per garantir la formació de les meses electorals aquest diumenge, amb especial atenció a les circumstàncies que envolten aquests comicis. Malgrat que els processos que s’han seguit han estat els habituals, l’Ajuntament ha estat especialment previsor amb cada un dels passos que se  segueixen en tots els comicis. Així, per exemple, en el sorteig públic que determina les persones que formaran les meses, es va adjudicar la presidència i les dues vocalies titulars, més dos suplents per cada posició (com s’acostuma a fer), però a més, aquesta vegada, es van determinar els tres integrants titulars i vuit suplents. Amb aquesta decisió s’ha aconseguit una bossa de suplents més llarga de l’habitual, per poder garantir que totes les meses quedaran constituïdes.

A causa de la situació de pandèmia, la Junta electoral de Zona havia rebut 62 al·legacions fins el passat dilluns, de les quals 53 s’havien acceptat, de manera que s’ha hagut de cridar 53 persones de la llista de reserves que es va formar amb el sorteig públic.

Si malgrat tot no es presentés ni titular ni cap de les dues persones suplents per algun dels càrrecs a ocupar a les meses (presidència i dues vocalies), la Junta electoral podrà designar a algun dels votants que acudeixin a votar a primera hora. La Junta electoral provincial de Barcelona, però, ha suggerit que en comptes d'aquest criteri es demani als suplents de meses ja constituïdes que puguin actuar com a membres d'altres meses que no s'hagin pogut constituir.

També a causa de la pandèmia de coronavirus, s’han canviat algunes de les seus que seran col·legis electorals. Aquests casos són el Museu Romàntic, que és un col·legi que es trasllada al Mercat municipal, igual com les persones que votaven a l’antiga Agència de Turisme (Oasis). Les persones que votaven al Sitges Centre de Disseny, ara hauran de votar a l’Escola Maria Ossó. Per la seva part, els electors que votaven al Club Natació i els qui votaven al Local municipal de la carretera de les Costes aniran al pavelló Pins Vens 2. En el cas de les persones que votaven a l’Hospital de Sant Joan i al Casal Municipal de Gent Gran (Carrer de Pau Casals) passen a votar ara al Pavelló de Pins Vens 1 i a Les Botigues de Sitges es canvia l’habitual seu de l’Oficina d’atenció al ciutadà (Passeig marítim, 1) pel local de Les Terrasses (Carrer del Morro curt, 5). En canvi, es mantenen com a seus l’Edifici Miramar, l’Escola Esteve Barrachina, el Centre d’Esplai (Plaça de Catalunya), la Llar d’infants La Moixiganga i el Local municipal de Garraf.  

Per tal de garantir el transcurs de la jornada, l’Ajuntament de Sitges ha preparat un ampli dispositiu policial i de persones que actuaran com a representants de l’administració. Aquest any, donades les circumstàncies actuals, també s’ha previst un total de 25 persones que treballaran per garantir el compliment de les mesures de seguretat sanitàries.

Sitges posa a prova el dispositiu electoral per constituir totes les meses aquest 14F
Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No