Final de Campanya

Vox tanca la campanya amb centenars de persones cridant "a per ells" i amb l'himne d'Espanya

La ultradreta es queixa que han estat les eleccions mes difícils per les protestes diàries que han rebut

ACN/ Laura Cortés Barcelona 12-02-2021 22:36 Lectures 2430
Pla obert dels líders de Vox saltant a l'escenari al final de l'acte de tancament de campanya de Vox a Barcelona. ACN

Pla obert dels líders de Vox saltant a l'escenari al final de l'acte de tancament de campanya de Vox a Barcelona. ACN

Vox ha tancat la campanya electoral amb centenars de persones omplint la plaça Artòs de Barcelona, cridant "a per ells" i amb l'himne d'Espanya. Els assistents han cantat al final de l'acte "voti, voti, voti, separata qui no voti" i han aconseguit fer saltar damunt l'escenari tots els líders del partit presents: Garriga, Abascal, Buxadé i Ortega Smith. En el seu discurs, el president de Vox, Santiago Abascal, ha agraït l'esforç als seus seguidors i s'ha queixat que ha estat la campanya "més difícil" que ha fet mai un partit a Europa per les protestes diàries que han rebut. El candidat del partit, Ignacio Garriga, ha assegurat que a partir del 14-F les banderes espanyoles que omplien la plaça seran "a tots els ajuntaments i carrers".

Durant l'últim acte de campanya, els assistents han estat molt animats i no han deixat de cantar ni d'aplaudir els líders del partit que han sortit a l'escenari. Entre d'altres, han cantat 'S'ha de votar Vox', 'Puigdemont a la presó', 'Visca Espanya' o 'Jo sóc espanyol', entre d'altres. L'acte ha començat amb un vídeo amb imatges dels polítics independentistes empresonats i l'expresident Puigdemont declarant la independència, i després han sortit imatges de Vox amb la veu d'Abascal i Garriga anunciant "temps millors".

També han connectat a través d'una pantalla gegant amb els caps de llista de Girona, Alberto Tarradas; Tarragona, Isabel Lázaro, i Lleida, Toni López. Després ha estat el torn del candidat del partit a presidir la Generalitat, Ignacio Garriga, que ha alertat a mitjans de comunicació i la resta de partits que es "preparin" a partir del 14-F. "Això acaba de començar i aquest moviment d'esperança no donarà ni un pas enrere", ha dit. Tot seguit, assenyalant les banderes espanyoles que onejaven en tota la plaça ha afegit que "a partir de diumenge, seran a tots els ajuntaments i a tots els carrers".

Finalment, el president del partit, Santiago Abascal, ha estat l'encarregat de cloure l'acte. S'ha felicitat per haver recorregut Catalunya durant la campanya, tot i ser la "més difícil" que s'ha fet a Europa. "No hi ha ningú que hagi hagut de fer campanya enmig de la violència i a sobre haver de sentir que ens diguin que venim a provocar per posar un peu als nostres pobles i als nostres carrers", ha dit. "Vox no provoca per ser a Espanya", ha afegit, i ha assegurat que "és el partit més democràtic i el que menys por te a l'odi i la intolerància".

En aquest sentit ha insistit en què els actes de Vox s'han desenvolupat en un clima d'anormalitat. Com aquest últim, ha dit, en què "ens sobrevola un helicòpter" dels Mossos. Abascal ha celebrat però, tancar la campanya a la plaça Artòs, la qual ha definit com a "símbol de la valentia d'una Catalunya que no renuncia a la llibertat i que va sortir als carrers per defensar la unitat nacional", ha dit.

La plaça Artòs de Barcelona és un punt habitual de trobada de grups d'ultradreta i a l'octubre de 2019, després d ela sentència del procés, hi van coincidir grups d'extrema dreta i antifeixistes.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No