Exercici 2021

Abigail Garrido: "l'ocupació i l'emergència social són les prioritats actuals de Sant Pere de Ribes"

L'ampliació de l'ambulatori de les Roquetes i la construcció de l'institut Xaloc són dos dels projectes més destacats per aquest any, a més de les intervencions al nucli antic de Ribes i la Cervereta

L'alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido. EIX

L'alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido. EIX

Sant Pere de Ribes fa front a l'emergència social que ha provocat la pandèmia amb una pla de reactivació del municipi que es marca com a principals objectius fer front a les necessitats de les famílies, augmentar l'ocupació i mantenir les inversions per donar feina a empreses i autònoms locals. L'ampliació de l'ambulatori de les Roquetes i la construcció de l'institut Xaloc són dos dels projectes més destacats per aquest any, a més de les intervencions al nucli antic de Ribes i la Cervereta.

L'alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha analitzat per a Eix Diari les claus d'aquest exercici 2021 després de l'any més complicat marcat per la pandèmia: "hem hagut d’abocar tots els nostres esforços, individuals i  col·lectius, a donar resposta a les necessitats que ens han anat sorgint. Són moltes les famílies que estan patint en primera persona les conseqüències duríssimes d’aquesta crisi sanitària". En aquest sentit, Garrido creu que la prioritat del consistori ha de ser la lluita contra els efectes  de la covid-19: "Cal posar mesures i recursos sobre la taula per combatre-ho. La llista de mesures socials i econòmiques és llarga: en habitatge, s’ha ampliat la dotació econòmica en 450.000 euros per donar resposta a la dificultat apareguda per fer el pagament del lloguer de l’habitatge a través d’ajuts directes urgents. Un total de 500.000 euros; en serveis socials, s’han ampliat les partides d’aquest àmbit en 290.000 euros (per un total d’1.721.150 euros) per afrontar les necessitats de les persones més vulnerables; en promoció econòmica, 1.020.000 euros en ajuts a les persones autònomes, petites empreses i comerços que necessiten suport en aquests moments tan delicats, per les quals s’han presentat 550 sol·licituds, gairebé totes resoltes positivament; a més, s’han destinat 100.000 euros a la creació de la plataforma e-commerce per la reactivació del comerç local. Un total de pràcticament 2 milions d’euros per la lluita contra la desigualtat".

Durant el 2020, Sant Pere de Ribes va elaborar un pla de xoc i de reactivació municipal amb una mobilització de 3.640.000 euros i un pla d’inversions per un import de 4.905.000 euros amb l’objectiu de reforçar els ajuts directes a persones i sectors econòmics i també, generar ocupació i activar inversions als sectors afectats. Per això l'alcaldessa marca com a prioritat l'ocupació: "Les dades són fredes però molt crues i dures en tots els àmbits. La taxa d’atur al municipi, és del 16,40% (2.300 persones), quan fa 1 any era del 12%, i amb unes 300 empreses aproximadament en ERTO. Estem 3 punts per sobre de la mitjana de la comarca i de Catalunya. L’ocupació, i la formació per l’ocupació és fonamental pel progrés de qualsevol societat. Així ho entenem nosaltres. És, per això, que aquests darrers anys han estat un dels eixos principals de les nostres accions de govern, poder millorar l’ocupació i generar riquesa, per ajudar a solucionar els problemes reals de les persones". Per fer front a aquesta situació, l'Ajuntament destinarà 700.000 euros de les arques municipals a "combatre l’atur, a fer que els projectes vitals de les persones del municipi no es vegin truncats": "El pla de reactivació, municipal serà una font d’ocupació i de reactivació d’empreses locals que poden trobar la seva activació a través dels projectes de millora i petits contractes que s’impulsin des de l’Ajuntament", puntualitza Garrido.

Actualment, els serveis socials del municipi tenen 3.500 persones usuàries i s’han atès a 643 nuclis de convivència nous, persones que, per primera vegada s’han hagut d’adreçar als nostres serveis, per demanar assessorament i poder garantir les seves necessitats més bàsiques. El servei del banc d’aliments ha atès un total de 2.451 persones i en aquests moments gairebé 1.500 persones encara necessiten el servei. 

Les claus del 2021

Amb una situació social complicada, Sant Pere de Ribes afronta el repte de "generar projectes en el present, i construir un futur adaptat a la nova realitat, posant en primer lloc sempre a les persones com a eix fonamental de les nostres polítiques". Segons ha explicat Abigail Garrido, en breu es posarà en marxa l’oficina local d’habitatge i paral·lelament s'ha signat un conveni amb Incàsol per a la construcció de 86 habitatges de protecció oficial i es faran 86 pisos més amb una fundació, membre s'està en converses amb Sostre Cívic per a fer promoció de cooperatives al SUPP-9 adreçades a gent gran i a joves. També aquest any es farà la rehabilitació del bloc de pisos de doctor Ferran per destinar els habitatges a lloguer assequible i s’adjudicaran els 18 habitatges de l’escala A del carrer Grallers.

L'ampliació de l'ambulatori de les Roquetes i l'institut Xaloc són altres dels projectes que s'executaran aquest any: "aquesta setmana ja podrem veure com s’inicien les molt esperades obres de l’ampliació del CAP de Les Roquetes i en Educació començarem a veure els fruits de la gestió per a la construcció de l’institut Xaloc de Les Roquetes. A hores d’ara està ja la redacció del projecte i aquest any, s’iniciaran les obres. Ara, estem a l’espera que la Generalitat de Catalunya, es posi a treballar en l’ampliació de l’institut Montgrós a Ribes".

A més, l'Ajuntament ha anunciat els treballs en els plans de millora del casc antic de Ribes i de la zona de la Cervereta a Les Roquetes: "podem avançar que la Diputació ja està redactant el projecte per l’adequació i millora del vial que passa pel carrer del Pi i el carrer Major. En el cas del segon, les millores al carrer Pere II i García Lorca, per exemple. De ben segur, que aquests dos projectes incidiran en la millora de la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes. També la zona del pícnic de Vilanoveta ja està a punt de finalitzar, amb la instal·lació de les barbacoes i adequació de tot l’espai. A Les Roquetes, també s’està treballant en la millora del clavegueram de Miquel Servet (xarxa de sanejament) i l’eix comercial de l’avinguda Mas d’en Serra, concretament la reordenació de voreres, el canvi de paviment i la incorporació d’arbrat i mobiliari urbà".

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!