Ple municipal

El primer ple de l’any aprova el nou Pla Local de Joventut de Santa Margarida i els Monjos

En el mateix ple es va aprovar la contractació del servei de neteja de les dependències; les bases per a la concessió d’ajuts municipals en matèria escolar i per a empreses del municipi per al foment de l’ocupació

Redacció Santa Margarida i dels Monjos 24-02-2021 16:58 Lectures 631
El primer ple de l’any aprova el nou Pla Local de Joventut de Santa Margarida i els Monjos. EIX

El primer ple de l’any aprova el nou Pla Local de Joventut de Santa Margarida i els Monjos. EIX

La primera sessió plenària del 2021 a l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos va servir per aprovar el Pla Local de Joventut 2021-2024, el cinquè de què disposa el municipi des de l’any 2000. El Pla Local de Joventut, que segueix una línia continuista respecte l’anterior, ofereix una planificació estratègica de les polítiques de joventut amb les pautes a seguir d’aquí al 2024 per assolir els objectius del Pla Nacional de Joventut.

Per l’equip de govern, continuar treballant per i amb el jovent és un dels objectius, i defineix el nou pla com “una eina base, flexible i viva” que esdevé transversal pels diversos àmbits que abasta.
El nou Pla es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern i de Junts x Cat, l’abstenció d’ERC i el vot en contra de Poble Actiu-CUP.

D’altra banda, també es va aprovar inicialment el reglament d’ús del servei de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics, ubicat al pàrquing municipal de l’avinguda Catalunya i que les pròximes setmanes entrarà en funcionament.

En el mateix ple es va aprovar la contractació del servei de neteja de les dependències de l’Ajuntament i tots el edificis que en depenen; les bases per a la concessió d’ajuts municipals en matèria escolar, i les bases reguladores per a la concessió de subvencions a empreses del municipi per al foment de l’ocupació local.

Quant a l’àmbit de la gestió econòmica, el ple va aprovar el compte general del 2019 de l’Ajuntament, que compleix amb els objectius d’estabilitat pressupostària. De l’exercici 2020, es va donar compte de les assignacions als grups municipals; del quart trimestre del període mig de pagament; del darrer informe trimestral de morositat, i de l’estat d’execució del pressupost corresponent al quart trimestre de l’any.

En el capítol de mocions, es va aprovar per unanimitat la presentada per ERC per la no industrialització i degradació dels espais agraris i forestals per la instal·lació de plaques fotovoltaiques i parcs eòlics a la comarca; i  una altra per reclamar mesures de prevenció, detecció i suport a la salut mental del jovent.

De la seva banda, Junts x Cat  va elevar al ple una moció impulsada pel grup comarcal Coalició En Comú Guanyem per la reconversió de la fàbrica Bosch de Castellet i la Gornal, que tots els grups municipals van acordar encapçalar i van donar-li suport.

La moció en suport al raper Pablo Hásel i la preservació del dret de llibertat d’expressió presentada per Poble Actiu-CUP es va aprovar amb els sis vots de l’oposició i l’abstenció de l’equip de govern.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No