Estat d'alarma

La secretària d'Estat de Sanitat justifica l'enduriment de restriccions per Setmana Santa: "Estem en un moment crític"

Sílvia Calzón recorda que els festius comporten augment de mobilitat i això, al seu torn, impacta en la pandèmia

ACN Madrid 05-03-2021 9:27 Lectures 3355

La secretària d'Estat de Sanitat, Sílvia Calzón, ha justificat aquest dijous l'enduriment de restriccions per Setmana Santa acordades en el marc de la Comissió de Salut Pública, en un esborrany que les Comunitats Autònomes hauran de ratificar dimecres vinent al Consell Interterritorial de Salut, per bé que alguna autonomia com Madrid ja hi ha mostrat reticències. "Estem en un moment crític", ha subratllat Calzón. "Comencem a albirar l'esperança de la vacuna però encara no hem aconseguit una cobertura que dificulti la transmissió". A banda hi ha "amenaces" com les variants, contra alguna de les quals les vacunes es podrien mostrar menys efectives. Per això cal "endurir" les mesures per "superar aquesta última etapa de sacrifici".

Calzón també s'ha referit a una altra de les mesures acordades, la reducció a quatre persones de les reunions socials també durant la Setmana Santa. La Generalitat, per exemple, recela d'aquesta restricció, i optaria per mantenir el límit actual de sis persones.

La portaveu del Ministeri de Sanitat ha afirmat que més enllà de si la xifra ha de ser una o altra, "el més important és que ens relacionem sempre amb les mateixes persones".

Eleccions

Apostar pel vot electrònic

Miquel Casellas

El problema d'aquesta farsa de democràcia que tenim és que encara que votin quatre gats al final seran vàlides les eleccions

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No