Sentència 1-O

El jutjat de vigilància penitenciària anul·la el tercer grau als presos de Lledoners

El magistrat no va admetre la suspensió cautelar, però ara retira la semillibertat a petició de la fiscalia

ACN Barcelona 09-03-2021 12:03 Lectures 1154
Els set presos sortint de Lledoners després d'obtenir el tercer grau. ACN

Els set presos sortint de Lledoners després d'obtenir el tercer grau. ACN

El jutjat de vigilància penitenciària ha retirat el tercer grau penitenciari als set presos independentistes de Lledoners, després que ho demanés la fiscalia. Inicialment no va suspendre cautelarment la semillibertat, com demanava el ministeri públic, però ara, analitzant el fons de la qüestió sí que l’ha anul·lat, segons han explicat a l’ACN fonts properes als polítics, que hauran de tornar aquest mateix dimarts a presó i no tornaran a sortir de moment.

Jordi Sànchez: "No ens faran callar ni renunciar a seguir treballant per construir un país independent"

"Ens treuen el tercer grau. Ens ho acabem de comunicar. De nou ens tanquen a la presó. No ens faran callar ni renunciar a seguir treballant per construir un país independent, plenament lliure, democràtic i pròsper. Seguim sense defallir. Llum als ulls i força al braç!". Aquesta és la reacció del secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, després que el el jutjat de vigilància penitenciària ha retirat el tercer grau penitenciari als set presos independentistes de Lledoners, després que ho demanés la fiscalia. Inicialment no va suspendre cautelarment la semillibertat, com demanava el ministeri públic, però ara, analitzant el fons de la qüestió sí que l’ha anul·lat.

Cuixart: "Ni penediments, ni tercer grau: des de l’exili, la presó o a peu de carrer mai deixarem de lluitar"

"Ni penediments, ni tercer grau: des de l’exili, la presó o a peu de carrer mai deixarem de lluitar, mai. Sempre endavant!". És la reacció del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, a Twitter després que el jutjat de vigilància penitenciària hagi retirat el dret del tercer grau als set presos independentistes de Lledoners, a petició de la Fiscalia. El vicepresident de l'entitat cultural, Marcel Mauri, també ha opinat a la xarxa: "La repressió no s’atura. La fiscalia del PSOE segueix amb la mateixa voluntat de persecució política". Quan deien ‘passar pàgina’ volien dir ‘torneu a la presó’. Seguirem lluitant per l’amnistia de tots els represaliats. Seguirem lluitant per assolir la independència", ha afegit Mauri.

Turull: "Avui de nou i més fort que mai, perquè no ens podran empresonar els ideals i el compromís amb l’objectiu"

El vicepresident de JxCat Jordi Turull ha reaccionat a Twitter després que el el jutjat de vigilància penitenciària hagi retirat el tercer grau penitenciari als set presos independentistes de Lledoners: "Avui de nou i més fort que mai, perquè no ens podran empresonar els ideals i el compromís amb l’objectiu". El jutge ha pres aquesta decisió, després que ho demanés la fiscalia. Inicialment no va suspendre cautelarment la semillibertat, com demanava el ministeri públic, però ara, analitzant el fons de la qüestió sí que l’ha anul·lat. Els presos implicats hauran de tornar aquest mateix dimarts a presó i no tornaran a sortir de moment.

Romeva: "El forat que l'Estat cava a la democràcia és cada dia més profund i irreparable"

"Ens tornen a tancar completament, el cos els demanava ser coherents en la seva línia repressiva. El forat que l'Estat cava a la democràcia és cada dia més profund i irreparable". És la reacció de l'exconseller Raül Romeva (ERC) a Twitter, un cop el jutjat de vigilància penitenciària hagi retirat el tercer grau penitenciari als set presos independentistes de Lledoners, aquest dimarts, després que ho demanés la fiscalia. Inicialment no va suspendre cautelarment la semillibertat, com demanava el ministeri públic, però ara, analitzant el fons de la qüestió sí que l’ha anul·lat, segons han explicat a l’ACN fonts properes als polítics, que hauran de tornar aquest mateix dimarts a presó i no tornaran a sortir de moment.

 

Eleccions

Apostar pel vot electrònic

Miquel Casellas

El problema d'aquesta farsa de democràcia que tenim és que encara que votin quatre gats al final seran vàlides les eleccions

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No