Crisi del coronavirus

Patronal i sindicats celebren els ajuts del Govern als autònoms però alerten del "risc" de pèrdua de teixit productiu

CCOO i UGT consideren clau el canvi de sistema de cotització o l'acompanyament

ACN Barcelona 11-03-2021 7:59 Lectures 1183

La patronal Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (Pimec) i els sindicats CCOO i UGT han celebrat els nous ajuts que el Govern ha anunciat aquest dimecres per al col·lectiu dels treballadors autònoms en el marc del Consell del Diàleg Social. L'executiu ha anunciat que ampliarà la línia fins als 374,7 milions, 94,7 més del que va anunciar a principis d'any. Pimec ha urgit l'executiu, però, a presentar un pla de xoc per al sector amb mesures estructurals de suport, finançament, inversió i acompanyament, tot subratllant que el 50,88% del col·lectiu ha obtingut al llarg del 2020 uns ingressos nets inferiors a 5.000 euros. El president de la patronal, Antoni Cañete, ha advertit del "risc molt important" de pèrdua de teixit productiu a Catalunya.

Cañete també ha reiterat la necessitat que les mesures de suport "siguin sostingudes, urgents, però especialment coordinades" entre tots els departaments i, alhora, que es tingui una visió global i estratègica dels ajuts atorgats pel conjunt de la Generalitat.

De la seva banda, CCOO i UGT han recordat, en un comunicat conjunt, que el 60% dels autònoms ha demanat l'ajuda i que, del total de sol·licitants, gairebé el 75% ha declarat haver tingut pèrdues o ingressos inferiors a 10.000 euros. A parer dels sindicats, aquest element "demostra la feblesa i les dificultats" que pateix el col·lectiu i "mostra" que polítiques com el canvi de sistema de cotització o l'acompanyament són "elements clau".

D'altra banda, el Govern també els ha anunciat a patronal i sindicats que els ajuts extraordinaris per treballadors amb baixos ingressos inclosos en un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) seran d'entre 600 i 900 euros per empleat, en funció dels mesos que duri l'afectació.

El conseller de Treball, Chakir el Homrani, ha explicat que els pagaments es començaran a fer a partir de dilluns i ha assegurat que preveuen enllestir-los "en dues setmanes". El pressupost de les subvencions serà de 93,5 milions d'euros, aproximadament 11 milions menys del que es va anunciar. Aquesta baixada s'explica perquè hi ha hagut menys sol·licituds de les previstes.

Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No