Ple municipal

L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca incorpora més de dos milions d’euros al pressupost per noves inversions

L’Ajuntament té un romanent positiu que fins ara no es podia utilitzar per a exercicis posteriors

Redacció Sant Martí Sarroca 22-03-2021 9:58 Lectures 658

Arxivat a:

L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca incorpora més de dos milions d’euros al pressupost per noves inversions. Ajt Sant Martí Sarroca

L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca incorpora més de dos milions d’euros al pressupost per noves inversions. Ajt Sant Martí Sarroca

L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca ha incorporat més de dos milions d’euros al Pressupost General per invertir en millores per al municipi. L’Ajuntament té un romanent positiu que fins ara no es podia utilitzar per a exercicis posteriors. En canvi, enguany aquesta norma ha quedat invalidada, perquè els ajuntaments que disposin de diners els puguin fer servir. És una norma promoguda per la Unió Europea i forma part del conjunt de mesures per impulsar l'economia dels estats membres i lluitar contra els efectes nocius de la pandèmia.

Per aquest motiu, durant el Ple Municipal Ordinari del passat 18 de març, l’Equip de Govern va proposar una modificació de crèdit al Pressupost General (que s’havia aprovat per import de 2.781.235 euros) afegint més de 2.000.000 d’euros addicionals per invertir-los en els següents projectes de millora que, en el seu conjunt, aportaran un estalvi a les despeses estructurals:

-Suplement de crèdit per aconseguir maquinària per al Consultori.
-Arranjament d’instal·lacions elèctriques d’enllumenat públic, per evitar constants apagades a diferents sectors.
-Adquisició del terreny de davant de l’Ajuntament per a convertir-lo en parc públic, i també d’un terreny a la carretera del castell amb la mateixa finalitat.
-Urbanització dels accessos a l’escola Jaume Balmes, per facilitar-ne l’arribada a peu.
-Arranjament del camí de Cal Possastre fins la cruïlla del cementiri, per ampliar la calçada i crear un pas per a vianants, i així convertir-lo en una via segura d’accés al poble.
-Urbanització de la carretera del Castell, amb reasfaltat de la calçada i creació d’un passeig per a vianants amb il·luminació de tot el tram.
-Construcció d’un magatzem al camp de futbol.
-Implementació de leds en l’enllumenat públic, per estalviar energia.
-Arranjament de camins dels barris Romaní i Cal Miret i altres.
-Execució del projecte per fer visitable la cisterna del castell.
-Construcció d’una caseta al Parc de la Petanca.
-Renovació d’elements de parcs infantils.
-Adquisició de mobiliari per a la nova Biblioteca Municipal.

La proposta va ser aprovada pels 6 vots dels regidors de Foment Martinenc, ERC i CUP. Junts x Sant Martí hi va votar en contra, en oposar-se a algunes de les propostes. El grup socialista Movem Sant Martí, tot i considerar que eren bones propostes i que calia invertir-hi, s’hi va abstenir perquè no s’havia inclòs la construcció del Centre de Dia i el Consultori. La regidora Sònia Jansà va explicar que s’estava treballant en ambdós projectes, però no s’havien incorporat encara a les inversions més immediates perquè de moment només hi ha l’avantprojecte i s’està negociant amb la Generalitat, ja que, pel que fa al Centre de Dia, no es tracta només de construir-lo, sinó de tenir clar com mantenir-lo i gestionar-lo.

Igual que amb el Centre del Dia o el nou Consultori, s’està treballant també amb d’altres projectes que estan en una fase menys avançada. De moment, la important modificació de crèdit permetrà una millora substancial del municipi i constitueix el gruix de l’actual pla de mandat.

L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca incorpora més de dos milions d’euros al pressupost per noves inversions
Eleccions

Apostar pel vot electrònic

Miquel Casellas

El problema d'aquesta farsa de democràcia que tenim és que encara que votin quatre gats al final seran vàlides les eleccions

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No