Ple municipal

L'Ajuntament de Vilanova aprova definitivament el pressupost del 2021

S'ha celebrat una sessió extraordinària del ple per resoldre les al·legacions presentades en període d'exposició pública

Redacció Vilanova i la Geltrú 23-03-2021 8:42 Lectures 1936
L'Ajuntament de Vilanova aprova definitivament el pressupost del 2021. Ajuntament de Vilanova

L'Ajuntament de Vilanova aprova definitivament el pressupost del 2021. Ajuntament de Vilanova

Els vots dels grups de l'equip de govern, ERC, JxCat i Capgirem VNG-CUP, han permès l'aprovació definitiva del pressupost de l'Ajuntament per a l'actual exercici, en una sessió de Ple municipal extraordinària. Els comptes municipals s'havien aprovat inicialment el 8 de febrer, però durant el termini d'exposició pública el sindicat CCOO ha presentat diverses al·legacions.

En nom del govern municipal, la regidora de Recursos Humans, Adelaida Moya, ha explicat perquè s'han desestimat part de les reclamacions de la secció sindical majoritària, i d'altres no s'han admès. “Algunes es desestimen perquè superen els llindars que marquen la Llei dels pressupostos generals de l'Estat”, ha argumentat, en referència a la petició d'incrementar les aportacions a fons social o a pla de pensions.

D'altra banda, ha apuntat la regidora, les al·legacions referents a apostar pel futur de la Unitat de Serveis Municipals (USM), per incrementar els plans d'ocupació o sobre el catàleg de llocs de treball, s'han rebutjat perquè “no són motiu d'impugnació del pressupost”. Tot i així, Adelaida Moya ha insistit en la “clara intenció del govern municipal d'anar regularitzant els llocs en temporalitat i a revertir progressivament aquesta situació”.

La regidora de Recursos Humans ha recordat també que el pressupost 2021 preveu la creació de sis llocs de treball a la USM, i que el govern està obert “al diàleg i trobar punts de consens” per resoldre “totes les qüestions que calgui en el marc de la mesa de negociació amb els sindicats”.

Els grups de l'oposició han manifestat el seu desacord amb el posicionament del govern i han votat, novament, contra l'aprovació del pressupost. Per part de Som VNG, Enver Aznar ha afirmat que “veiem amb preocupació que una situació que ja es va produir el 2020 ara es repeteixi” i ha instat el govern municipal “a rectificar en les accions que condueixen a aquesta situació i en les formes que les acompanyen”.

La portaveu de C's, Erika Quintero, ha qüestionat que el govern municipal reconegui l'acord a què es va arribar amb els representants de la plantilla l'any 2018. També ha lamentat que el govern “no expliqui d'on venen les demandes de CCOO, es limiti només a desestimar-les”. Des del PSC, Juan Luís Ruiz, ha retret la falta de consens del govern amb els grups de l'oposició i amb els representants sindicals de l'Ajuntament. Ha acusat l'equip de govern d'incoherent i d'improvisar, per haver “proposat als sindicats que signin un acord sobre el pressupost quan feia vuit dies que s'havia aprovat al Ple”, i tot seguit “admetre que hi ha mancances i que ja es resoldran amb modificacions pressupostàries”. 

Transparència sobre els sous dels treballadors

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú ha negat de forma contundent que el pressupost del 2021 contempli un increment extraordinari dels sous del secretari, l'interventor i la tresorera de la Corporació, en resposta a afirmacions de la regidora de C's, Erika Quintero. “Aquestes persones han tingut el mateix augment de sou que la resta de la plantilla, un 0,9%, corresponent a l'IPC”, ha reblat. El motiu de la confusió ha estat que s'ha reflectit en la taula retributiva les quantitats que ja percebien aquests càrrecs per assessorament, com a habilitats nacionals, a organismes autònoms i ens municipals, de manera que “el que s'ha fet ha estat un exercici de regularització i transparència”, ha aclarit Olga Arnau.

Eleccions

Apostar pel vot electrònic

Miquel Casellas

El problema d'aquesta farsa de democràcia que tenim és que encara que votin quatre gats al final seran vàlides les eleccions

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No