Ple municipal

El record a la regidora d'ERC Mònica Hill marca el ple municipal de maig a Vilafranca

El ple va desestimar el recurs de l'empresa SABA contra l'acord del ple de febrer que rebutjava donar a l'empresa concessionària del pàrquing de La Rambla una indemnització per les pèrdues patides durant el periode de confinament

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El ple municipal ordinari del mes de maig a Vilafranca va estar molt marcat pel record a la regidora d'ERC i cap de l'oposició, Mònica Hill, que va morir la setmana passada. Abans de començar la sessió ordinària i el debat dels diversos punts de l'orde del dia i de les mocions, l'alcalde, Pere Regull, va dedicar unes paraules a la política i va recordar la seva relació d'amistat personal amb ella malgrat la discrepància ideològica.

Després de la intervenció de l'alcalde va arribar el torn dels portaveus de les diferents formacions polítiques amb representació municipal. El primer en intervenir va ser el portaveu d'ERC, Pere Sàbat, que va lloar la figura de Mònica Hill i en va valorar, sobretot, el seu compromís amb el republicanisme. Per la seva banda, Ramon Arnabat, en represetació de Vilafranca en Comú, assenyalava la lluita d'Hill en el camp de l'ecologia i el medi ambient.

Francisco Romero (PSC) i Aureli Ruiz (Junts per Vilafranca) en van destacar el seu compromís polític i social, mentres que Noel Viñas (CUP) també posava l'accent en la seva tasca en defensa dels Països Catalans. Eladio García (Ciutadans) va refrendar el pesar per la pèrdua de Mònica Hill. Un cop acabats els diferents torns de paraula, es va guardar un emotiu minut de silenci.

Després del record i homenatge a Mònica Hill, la sessió va entrar en el periode de debat. Un dels punts de l'orde del dia que es va aprovar va ser el de la desestimació del recurs de l'empresa SABA contra l'acord del ple de febrer que rebutjava donar a l'empresa concessionària del pàrquing de La Rambla una indemnització per les pèrdues patides durant el periode de confinament del 2020. Tots els grups municipals hi van votar a favor a excepció de la CUP que es va abstenir.

Un altre dels temes rellevants de la sessió va ser l'adjudicació de la gestió indirecta del Complex Auquàtic de la vila que es va atorgar a l'empresa Seraf que és la mateixa que ja el tenia fins ara. Seraf va ser l'única empresa que es va presentar al concurs. La concessió és per dos anys establint una sèrie de condicions pensades per recuperar els serveis i abonats perduts durant el darrer any.

En aquest punt només hi va haver l'acord dels dos grups de l'equip de govern (Junts per Vilafranca i PSC). La resta de grups van decidir abstenir-se o votar en contra. VeC i ERC es van abstenir reclamant que l'Ajuntament estudiï la viabilitat de fer una gestió directa de l'equipament, metres que la CUP va votar en contra encara que va esgrimir el mateix motiu que els altres dos partits.

Més endavant, el ple va entrar en l'habitual part de presentació de mocions que es va tornar a allargar en el temps. VeC en va presentar una reclamant l'alliberament de patents de la vacuna contra la Covid-19 que va comptar amb el vot favorable de totes les formacions, mentres que ERC en va presentar una altra amb un seguit de propostes per a la dinamització del comerç i la restauració de Vilafranca. El text s'havia consensuat previament amb el govern i va tenir el vot favorable de tots els partits.

La CUP es va presentar una altra per a la realització d'un estudi de viabilitat extern sobre la municipalització de les zones blaves. La moció assumia una esmena del govern i això va fer que tots els partits hi acabessin votant a favor.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local